Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;

ΑρχικήΝέαΓκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;
spot_img

cibum team


Το δικαίωμα του καταναλωτή στην ασφάλεια των τροφίμων, είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι ανάγκες του δεν περιορίζονται σε ένα νόστιμο πιάτο αλλά θέλουν αυτό το πιάτο να είναι και ποιοτικό και ασφαλές. Γι’ αυτήν την απαίτηση- δικαίωμα, εργάζονται και μοχθούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι του κράτους, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του αγροτικού τομέα, της παραγωγής και του λιανικού εμπορίου.  Η ασφάλεια των τροφίμων όμως δεν είναι ευθύνη μόνο των food experts. Μερίδιο ευθύνης, έχουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι δικαίως απαιτούν ασφάλεια και ποιότητα τα οποία όμως προϋποθέτουν γνώση και από τους ίδιους. Πόσο ενημερωμένοι είναι;
Tο cibum επιχείρησε να αποτυπώσει με ένα γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας, το επίπεδο γνώσης των πολιτών στις βασικές αρχές ασφάλειας τροφίμων. Από τη μία φαίνεται να γνωρίζουν, ως ένα βαθμό, μερικές αρχές και πώς να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, από την άλλη δεν ξέρουν ποιος κρατικός φορέας είναι αρμόδιος για την ασφάλεια τροφίμων! 
Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο εξελίσσεται η κοινωνία τόσο εξελίσσεται η πληροφόρηση και η γνώση. Οι καταναλωτές πλέον θέλουν και ασφαλές τρόφιμο και με υψηλή διατροφική αξία αλλά και με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Η ανατρεπτική και μπερδεμένη ιστορία του κρουασάν

Η ιστορία του κρουασάν είναι συναρπαστική και αποκαλύπτει γιατί το κρουασάν έχει σχήμα μισοφέγγαρου που έγινε εν ολίγοις εθνικό έμβλημα της Γαλλίας

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά

Νοθευμένη η βανίλια στη Γαλλία – Απίστευτες πρακτικές εξαπάτησης

Πολλά τα "μαργαριτάρια" που βρήκαν στο δρόμο τους οι Γαλλικές Αρχές, σε μια έρευνα που διήρκησε 3 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα