Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;

ΑρχικήΝέαΓκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;
spot_img

cibum team


Το δικαίωμα του καταναλωτή στην ασφάλεια των τροφίμων, είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι ανάγκες του δεν περιορίζονται σε ένα νόστιμο πιάτο αλλά θέλουν αυτό το πιάτο να είναι και ποιοτικό και ασφαλές. Γι’ αυτήν την απαίτηση- δικαίωμα, εργάζονται και μοχθούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι του κράτους, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του αγροτικού τομέα, της παραγωγής και του λιανικού εμπορίου.  Η ασφάλεια των τροφίμων όμως δεν είναι ευθύνη μόνο των food experts. Μερίδιο ευθύνης, έχουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι δικαίως απαιτούν ασφάλεια και ποιότητα τα οποία όμως προϋποθέτουν γνώση και από τους ίδιους. Πόσο ενημερωμένοι είναι;
Tο cibum επιχείρησε να αποτυπώσει με ένα γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας, το επίπεδο γνώσης των πολιτών στις βασικές αρχές ασφάλειας τροφίμων. Από τη μία φαίνεται να γνωρίζουν, ως ένα βαθμό, μερικές αρχές και πώς να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, από την άλλη δεν ξέρουν ποιος κρατικός φορέας είναι αρμόδιος για την ασφάλεια τροφίμων! 
Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο εξελίσσεται η κοινωνία τόσο εξελίσσεται η πληροφόρηση και η γνώση. Οι καταναλωτές πλέον θέλουν και ασφαλές τρόφιμο και με υψηλή διατροφική αξία αλλά και με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα