Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
10.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Μ. Δικαιούλια – ΔΕΛΤΑ στο cibum: δικαίωμα του καταναλωτή, τα ασφαλή και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΗ Μ. Δικαιούλια - ΔΕΛΤΑ στο cibum: δικαίωμα του καταναλωτή, τα ασφαλή και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα
spot_img

Η δήλωση της Διευθύντριας Διασφάλισης Ποιότητας ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. Μαίρης Δικαιούλια στο cibum για την παγκόσμια ημέρα ασφάλειας τροφίμων. «Διενεργούμε χιλιάδες καθημερινούς, εντατικούς ελέγχους ποιότητας, ενταγμένους σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αναλύσεων, σε όλες τις φάσεις παραγωγής».

Κάθε προϊόν που φέρει το σήμα της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ φέρει αυτόματα και μία σφραγίδα ποιότητας και ασφάλειας και αυτό διότι αποτελεί προϊόν μίας Εταιρείας, της οποίας πρωταρχικό μέλημα συνιστά η παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων υψηλών διατροφικών και ποιοτικών απαιτήσεων, με διαχρονικό στόχο την ικανοποίηση των καταναλωτών της και τη δημιουργία άρρηκτων δεσμών εμπιστοσύνης μαζί τους. Η ΔΕΛΤΑ ως ένας ζωντανός οργανισμός, βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, φροντίζοντας να εξελίσσεται σταθερά, υιοθετώντας προηγμένα συστήματα ολικής διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Για τον λόγο αυτό, διενεργούμε χιλιάδες καθημερινούς, εντατικούς ελέγχους ποιότητας, ενταγμένους σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αναλύσεων, σε όλες τις φάσεις παραγωγής, στο σύνολο των προϊόντων, τα οποία διατίθενται στην αγορά. Στη ΔΕΛΤΑ αποδεικνύοντας την πρωτοπορία μας σε τεχνολογίες και συστήματα, δημιουργήσαμε το 2004 στον Άγιο Στέφανο, το εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας. Το εργαστήριο είναι τμήμα της Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας και στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό.  Είναι το  μοναδικό εργαστήριο παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα που κάνει μοριακή ταυτοποίηση περιβαλλοντολογικών μικροοργανισμών, καθώς και αναγνώριση οποιουδήποτε οργανικού υλικού (φυτικού ή ζωικού). Παρέχει ολοκληρωμένες μικροβιολογικές λύσεις σε όλες τις μονάδες παραγωγής της ΔΕΛΤΑ, αναλύει τρόφιμα για παρουσία παθογόνων μικροβίων και ανανεώνει διαρκώς τις μεθόδους σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις. Στο εργαστήριό μας πραγματοποιούνται, επίσης, αναλύσεις νοθείας σε τρόφιμα, αλλά και αυθεντικότητας τροφίμων. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα ανάλυσης γενετικών τροποποιημένων οργανισμών, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από γενετική τροποποίηση. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με ορθή επιχειρηματική συμπεριφορά, αγαστή συνεργασία, προσωπική ακεραιότητα και κοινές ηθικές αξίες.

Η ασφάλεια τροφίμων αποτελεί για τη ΔΕΛΤΑ στρατηγική προτεραιότητα και δέσμευση από την αρχή της λειτουργίας της. Για περισσότερο από 65 χρόνια η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων της, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την επίδραση που έχει αυτός ο παράγοντας, μεταξύ άλλων, στην καταναλωτική συμπεριφορά. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΛΤΑ τηρεί στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, τους αυστηρότερους κανόνες και προδιαγραφές, που σχετίζονται:
  • με την επιλογή των πρώτων υλών, του εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων, της ανάπτυξης, της παραγωγής, του ελέγχου ποιότητας και της διανομής και
  • με τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος,
όπως αυτοί καθορίζονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Παράλληλα, καλύπτει πλήρως απαιτήσεις επιπλέον ποιοτικών προτύπων, που υπερβαίνουν αυτές των αρμόδιων αρχών και φορέων. Στις εγκαταστάσεις μας εφαρμόζουμε τα πλέον ενδεδειγμένα σε διεθνές επίπεδο πιστοποιημένα συστήματα για την ασφάλεια τροφίμων. Ειδικότερα, τηρούμε, εφαρμόζουμε και είμαστε πιστοποιημένοι σύμφωνα με τα ακόλουθα συστήματα:
  • FSSC 22000
  • ISO 9001
  • BRC
  • IFS
  • ΔΗΩ
Επιπλέον, η ΔΕΛΤΑ παρακολουθεί και μελετά τις επιστημονικές εξελίξεις, αξιολογεί και ελέγχει όλα τα δεδομένα και εφαρμόζει τις κατάλληλες προληπτικές και διορθωτικές ενέργειες, που διασφαλίζουν την αποτελεσματική διαχείριση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Η διασφάλιση της ικανοποίησης των προσδοκιών των καταναλωτών και των πελατών μας και η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του συστήματος διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της ΔΕΛΤΑ, πραγματοποιείται με τη χρήση κατάλληλων δεικτών. Μέσω αυτών των δεικτών πραγματοποιούνται η μέτρηση, η αξιολόγηση και η ανασκόπηση όλων των δραστηριοτήτων που εμπλέκονται στον κύκλο ζωής ενός προϊόντος.

Αναγνωρίζοντας την ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων, η ΔΕΛΤΑ, μέσω δομημένων καναλιών επικοινωνίας, όπως είναι το Κέντρο Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ (ΚΕΔ) και τα social media, αλλά και συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δράσεων, ενημερώνει και εκπαιδεύει έγκυρα και έγκαιρα τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όσον αφορά στην ποιότητα, την ασφάλεια των προϊόντων και την υγιεινή διατροφή.
Για όλους εμάς στη ΔΕΛΤΑ, ο καταναλωτής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με σεβασμό στο δικαίωμα του για ασφαλή, ποιοτικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα, εργαζόμαστε με μεράκι και κοινό όραμα. Στόχος μας παραμένει να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του και να τιμούμε τη σχέση εμπιστοσύνη που έχουμε δημιουργήσει για περισσότερο από μισό αιώνα.
EVEREST

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Και άλλη δημοφιλής και δυνητικά επικίνδυνη σοκολάτα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Ειδοποίηση RASFF σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για επικίνδυνη σοκολάτα.

Προσοχή: Ειδοποίηση από την mattilsynet για επικίνδυνο τσάι για έγκυες και όσες θέλουν να κάνουν παιδί

Στην Ελλάδα διαφημίζεται ως χαλαρωτικό και ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες.

Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα για ασφάλεια τροφίμων και αισχροκέρδεια στο καρναβάλι

Μπαράζ ελέγχων σε τρόφιμα και ποτά – Απαγορεύτηκαν οι υπαίθριες ψησταριές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα