Η Δήλωση της Χημικού Μηχανικού της Diversey Όλγας Δοβλέτογλου στο cibum για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. «Η δέσμευση στην ασφάλεια και η οικονομική ευημερία μιας επιχείρησης πάνε μαζί, γιατί οι λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στην ασφάλεια των τροφίμων είναι πιο κερδοφόρες και ταυτόχρονα δείγμα σωστής επιχειρηματικής πρακτικής».
H Diversey (diversey.com) είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων καθαρισμού και υγιεινής στην επαγγελματική αγορά. Με κληρονομιά 120 χρόνων έχουμε το μέγεθος και την εξειδίκευση για να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις παντού. Απασχολούμε πάνω από 10.000 εργαζόμενους, ο τζίρος μας ξεπερνά τα 3 δις δολάρια. Στην Diversey, πιστεύουμε πως η αειφόρα ανάπτυξη, η δέσμευση στην ασφάλεια και η οικονομική ευημερία μιας επιχείρησης πάνε μαζί, γιατί οι λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στην ασφάλεια των τροφίμων είναι πιο κερδοφόρες και ταυτόχρονα δείγμα σωστής επιχειρηματικής πρακτικής.
- Κατάλληλα προϊόντα: Η Diversey έχει μια ευρεία σειρά προϊόντων που καταπολεμούν αποτελεσματικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Για παράδειγμα, οι σκληρές επιφάνειες μπορούν να καθαριστούν και απολυμανθούν με προϊόντα με βάση Άλατα Τεταρτοταγούς Αμμωνίου ή με την παγκόσμια κορυφαία νέα πατενταρισμένη τεχνολογία απολύμανσης με βάση το υπεροξειδίου του Υδρογόνου Ταχείας Δράσης (ΑΗP). To Oxivir (AHP) είναι ένα καθαριστικό-απολυμαντικό ενός σταδίου με μεγάλο εύρος απολύμανσης, οικολογικά πιστοποιημένη λύση καθώς διασπάται σε οξυγόνο και νερό.
- Σύγχρονα συστήματα φροντίδας χεριών, ήπια για το δέρμα με περιποιητικά συστατικά παρέχοντας αποτελεσματική υγιεινή χεριών για αξιόπιστη πρόληψη λοιμώξεων και καλύτερη προστασία του δέρματος.
- Πλήρεις λύσεις καθαρισμού και υγιεινής για ασφαλέστερο και καθαρότερο περιβάλλον – σε συνδυασμό με εξειδικευμένα προγράμματα και πρωτόκολλα, με υπηρεσίες υποστήριξης και πιστοποίησης Clean & Ready Shield.
- Εκπαίδευση: Στην Diversey δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ασφαλή χρήση των χημικών, σωστή εφαρμογή, κατανόηση των σημάτων επικινδυνότητας. Παράλληλα, η Diversey παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών και ένα πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για την ασφαλή διαχείριση των τροφίμων.
- Υποστηρικτικό υλικό
- Την αποτελεσματικότητά του (σε ποια μικρόβια;)
- Την αραίωση του προϊόντος στη χρήση και τις συνθήκες του τεστ (καθαρές ή βρώμικες συνθήκες;)
- Ποιος είναι ο χρόνος επαφής;
- Καθαρισμός & καλή υγιεινή: Με σχολαστικό καθαρισμό ακολουθώντας την προτεινόμενη συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων στα επικίνδυνα σημεία αλλά και στα σημεία υψηλής αφής είναι καθοριστική για να αποφευχθεί η διασταυρούμενη επιμόλυνση. Ειδική έμφαση πρέπει να δοθεί στην προσωπική υγιεινή, επίσης σε περίπτωση ασθένειας, οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμένουν σπίτι.
- Καλή διαχείριση των τροφίμων: Ακολουθείτε τα βασικά βήματα ασφάλειας των τροφίμων, προστατεύετε το φαγητό, μαγειρέψτε το καλά και κρατήστε το ζεστό, ακολουθήστε τις ορθές διαδικασίες ψύξης και επανα ζεστάματος του φαγητού (έλεγχος της θερμοκρασίας).
- Αποφυγή της Διασταυρούμενης Επιμόλυνσης: Σε χώρους τροφίμων, ο διαχωρισμός μεταξύ καθαρής και βρώμικης περιοχής είναι απαραίτητος προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης. Θέστε σαφείς κανόνες του διαχωρισμού των δύο περιοχών: πχ. Το πλύσιμο πιάτων πρέπει να ακολουθεί μια ξεκάθαρη διαδρομή με «είσοδο» από την βρώμικη περιοχή και «έξοδο» από την καθαρή περιοχή προς τον χώρο παραγωγής της κουζίνας.
- Μειώστε τον κίνδυνο παρουσίας Legionella. Η Legionella εμφανίζεται φυσικά στο νερό, αναπτύσσεται σε στάσιμες συνθήκες, όπου το νερό δεν είχε χρησιμοποιηθεί για καιρό. Η πρόληψη της Legionella πρέπει να επικεντρωθεί σε πηγές ζεστού νερού όπως πύργοι ψύξης, ιαματικά λουτρά, βρύσες, ντους και δεξαμενές συγκράτησης ζεστού νερού.
Δείτε επίσης:
EFSA: να καθορίζεται ο χρόνος ζωής μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ενός τροφίμου
ΕΦΕΤ: Δημοσιεύτηκαν τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων με βάση την επικινδυνότητα
Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ
BREXIT: Πρακτικός οδηγός εξαγωγών στην Αγγλία.
Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του
Ο Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ”Farm to Fork” και το Green Deal της ΕΕ
Είναι επίσημο: Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!
Ε.Ε.: Kατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των κανόνων για τα πλαστικά μίας χρήσης
Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης
Κρούσματα κορωνοϊού στις επιχειρήσεις: κατά περίπτωση το «λουκέτο».