Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η απάντηση της ΕΛΑΪΣ Unilever στο πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου για αθέμιτη κερδοφορία

ΑρχικήΝέαΗ απάντηση της ΕΛΑΪΣ Unilever στο πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου για αθέμιτη κερδοφορία
spot_img

Στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου που της επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει η Ελαΐς Unilever Hellas.

Στην ανακοίνωσή της η Ελαΐς Unilever Hellas σημειώνει ότι «πάντα υποστήριζε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού και περίπλοκου ζητήματος, όπως η παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και του πληθωρισμού. Ενώ κατανοούμε το σκεπτικό της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη διατήρηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους, διαφωνούμε με τη μεθοδολογία βάσει της οποίας οι ελεγκτικές αρχές υπολόγισαν το πρόστιμο, μη λαμβάνοντας υπόψιν βασικές παραμέτρους του τρόπου λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και των λογιστικών προτύπων. Ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου».

- Advertisement -

Η εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζομένους, διατηρεί μία εδραιωμένη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσω του εργοστασίου μας στο Ρέντη Αττικής και 2 ιδιόκτητων κέντρων διανομής, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 τοπικούς προμηθευτές, στηρίζοντας εμπράκτως και με υπευθυνότητα την ελληνική οικονομία .

«Η Ελαΐς Unilever Hellas, συνεπής στην υπεύθυνη προσέγγιση προς τους καταναλωτές και τους συνεργάτες της, αναγνώρισε εξαρχής την πίεση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών από το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και έλαβε τη συνειδητή απόφαση να μην μετακυλήσει μεγάλο ποσοστό του επιπλέον κόστους παραγωγής και λειτουργίας της, εις βάρος της κερδοφορίας της εταιρείας μας, προστατεύοντας έτσι τους καταναλωτές και τους μεταπωλητές λιανικού εμπορίου. Αυτό καταγράφεται και στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, από το 2021 και μετά, και αποτυπώνεται και στα στοιχεία που παρατέθηκαν στις ελεγκτικές αρχές για το σύνολο των προϊόντων-κατηγοριών που συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις για το ‘‘Καλάθι του νοικοκυριού”» σημειώνεται.

«Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εργαστούμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το σημαντικό ζήτημα του αυξημένου κόστους και θα συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου του λιανικού εμπορίου. Η εταιρεία κινητοποιήθηκε άμεσα για να ανταποκριθεί στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το υπουργείο Ανάπτυξης στην αγορά, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ανακούφιση των νοικοκυριών. Η Ελαΐς Unilever Hellas, όπως έχει ήδη προγραμματίσει και ενημερώσει τους συνεργάτες της από αρχές Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει, με πάνω από 80 γνωστούς κωδικούς προϊόντων από όλες τις κατηγορίες της, στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» του υπουργείου Ανάπτυξης» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα