Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα δημιουργεί το πρώτο ψηφιακό δίκτυο Zero Waste HoReCa Hub

ΑρχικήΝέαΗ Coca-Cola στην Ελλάδα δημιουργεί το πρώτο ψηφιακό δίκτυο Zero Waste HoReCa Hub
spot_img

Η Coca-Cola δημιουργεί το πρώτο ψηφιακό Zero Waste HoReCa Hub, ώστε να προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές του κλάδου της εστίασης και φιλοξενίας ανά την Ελλάδα και να τους κάνει μέλη του δικτύου της.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), ανακοίνωσε ότι εξελίσσει το δίκτυο Zero Waste HoReCa -που έως σήμερα αριθμεί 569 μέλη- και δημιουργεί το πρώτο ψηφιακό Zero Waste HoReCa Hub, ώστε να προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές αυτού του κλάδου ανά την Ελλάδα και να τους κάνει μέλη του δικτύου της.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναγνώρισης προσφέρει δωρεάν, και πλέον ψηφιακά, την ενημέρωση και τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας για να υιοθετήσουν στην πράξη μία Zero Waste λογική στην καθημερινή τους λειτουργία.

Την πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Σταύρος Μουρελάτος, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Hellas, στο πλαίσιο Συνεδρίου, σημειώνοντας ότι: «Ο κλάδος HoReCa αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας μας και έναν πολύτιμο σύμμαχο για εμάς. Με το Zero Waste HoReCa Hub, εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για το Δίκτυο μας και τον κλάδο συνολικά. Μέσω της ψηφιοποίησης του Δικτύου Zero Waste HoReCa εστιάζουμε στην εκπαίδευση και τη διάκριση των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας στην Ελλάδα σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας».

Ο κλάδος καφεστίασης και φιλοξενίας είναι υψίστης σημασίας για το περιβάλλον, ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς απασχόλησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κλάδος διαθέτει περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτόν υπολογίζονται περισσότεροι από 600.000. Επιπλέον, βάσει στοιχείων και εκτιμήσεων της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ο κλάδος καφεστίασης και φιλοξενίας παράγει περίπου το 25% με 35% των συνολικών απορριμμάτων της χώρας.

Το Zero Waste HoReCa Hub απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις HoReCa και αποσκοπεί να φέρει τον κλάδο ένα βήμα πιο κοντά σε μία zero waste λειτουργία. Βασικός στόχος του Zero Waste HoReCa Hub είναι να συνδράμει στην αύξηση του ποσοστού των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που συλλέγεται από τον συγκεκριμένο κλάδο, μέσα από την εκπαίδευση των ιδίων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους πάνω στις βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

To ZerοWaste HoReCa Hub είναι από σήμερα στον αέρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ZeroWasteFuture.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο Zero Waste HoReCa είναι κομμάτι της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future που δημιούργησε η εταιρεία, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) το 2018. Έκτοτε έχει ταξιδέψει σε 25 προορισμούς στην Ελλάδα με αποτύπωμα συλλογής 2.200 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών και εκπαίδευσης 1.300.000 πολιτών.

AΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα