Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Βρετανία επενδύει 17,8 εκατ. ευρώ σε έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ Βρετανία επενδύει 17,8 εκατ. ευρώ σε έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες
spot_img

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει 15 εκατομμύρια £ για τη δημιουργία εναλλακτικού κέντρου καινοτομίας πρωτεΐνης παγκόσμιας εμβέλειας.

Δύο κυβερνητικοί φορείς χρηματοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου – το Συμβούλιο Έρευνας Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών ( BBSRC ) και το Innovate UK – ανακοίνωσαν μια επένδυση 15 εκατομμυρίων λιρών σε ένα νέο κέντρο καινοτομίας για τρόφιμα φυτικής προέλευσης, καλλιεργούμενων και ζυμωμένων τροφίμων.

- Advertisement -

Το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Εναλλακτικών Πρωτεϊνών (NAPIC), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, θα λάβει επίσης επενδύσεις ύψους 23 εκατομμυρίων λιρών από εταίρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το κέντρο θα διευθύνεται από κοινού με το Ινστιτούτο James Hutton, το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Imperial College του Λονδίνου.

Περισσότεροι από 30 διεπιστημονικοί ερευνητές και 120 διεθνείς συνεργάτες θα αναπτύξουν νέα εναλλακτικά προϊόντα και συστατικά πρωτεΐνης, παράλληλα με τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή των καταναλωτών. 

Σύμφωνα με το GFI Europe, η χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων λιρών ανεβάζει τη συνολική επένδυση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε εναλλακτικές πρωτεΐνες σε πάνω από 91 εκατομμύρια £, αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ασφαλή και υγιεινά εναλλακτικά τρόφιμα.

Πηγή: vegconomist

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.

Γέμισε αυγά ταινίας από ανεπαρκώς ψημένο χοιρινό – Η ανατριχιαστική ακτινογραφία που σόκαρε ακόμα και τους γιατρούς (βίντεο)

Η κυστικέρκωση είναι η πιο συχνή παρασιτική λοίμωξη που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλείται από μία προνύμφη του πλατυέλμινθα σκώληκα “ταινία των χοίρων”
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα