Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Βρετανία επενδύει 17,8 εκατ. ευρώ σε έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ Βρετανία επενδύει 17,8 εκατ. ευρώ σε έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες
spot_img

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει 15 εκατομμύρια £ για τη δημιουργία εναλλακτικού κέντρου καινοτομίας πρωτεΐνης παγκόσμιας εμβέλειας.

Δύο κυβερνητικοί φορείς χρηματοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου – το Συμβούλιο Έρευνας Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών ( BBSRC ) και το Innovate UK – ανακοίνωσαν μια επένδυση 15 εκατομμυρίων λιρών σε ένα νέο κέντρο καινοτομίας για τρόφιμα φυτικής προέλευσης, καλλιεργούμενων και ζυμωμένων τροφίμων.

Το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Εναλλακτικών Πρωτεϊνών (NAPIC), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, θα λάβει επίσης επενδύσεις ύψους 23 εκατομμυρίων λιρών από εταίρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το κέντρο θα διευθύνεται από κοινού με το Ινστιτούτο James Hutton, το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Imperial College του Λονδίνου.

Περισσότεροι από 30 διεπιστημονικοί ερευνητές και 120 διεθνείς συνεργάτες θα αναπτύξουν νέα εναλλακτικά προϊόντα και συστατικά πρωτεΐνης, παράλληλα με τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή των καταναλωτών. 

Σύμφωνα με το GFI Europe, η χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων λιρών ανεβάζει τη συνολική επένδυση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε εναλλακτικές πρωτεΐνες σε πάνω από 91 εκατομμύρια £, αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ασφαλή και υγιεινά εναλλακτικά τρόφιμα.

Πηγή: vegconomist

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο