Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Νέος κανονισμός για διατροφική επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Νέος κανονισμός για διατροφική επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας
spot_img

Τι θα γίνει με τα προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών FDA θα θεσπίσει νέο κανονισμό για ετικέτες με διατροφικές πληροφορίες στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών τροφίμων με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα τρόφιμα που αγοράζουν.

Ο στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή «ενισχύοντας τους καταναλωτές, ιδιαίτερα εκείνους με χαμηλότερο διατροφικό αλφαβητισμό, με διατροφικές πληροφορίες για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν πιο υγιεινές επιλογές και ενθαρρύνοντας την καινοτομία της βιομηχανίας για την παραγωγή πιο υγιεινών τροφίμων», ανέφερε η FDA σε πρόσφατη δημοσίευση.

Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή τόσο για την εγχώρια παραγωγή όσο και για τα εισαγόμενα προϊόντα, από τα οποία προφανώς θα απαιτηθεί να αλλάξουν επίσης την επισήμανση σχετικά με τις διατροφικές πληροροφίες.

Η επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας θα συμπληρώσει την ετικέτα Nutrition Facts που απαιτείται επί του παρόντος στις συσκευασίες τροφίμων, εμφανίζοντας απλοποιημένες, με μια ματιά διατροφικές πληροφορίες και δίνοντας στους καταναλωτές πρόσθετο πλαίσιο για να τους βοηθήσει να κάνουν γρήγορα πιο ενημερωμένες επιλογές τροφίμων. (Η ετικέτα Nutrition Facts βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος ή στο πλάι των συσκευασιών τροφίμων). Η χρήση των συστημάτων επισήμανσης διατροφής FOP έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια αναφέρει ο FDA. 

Ο FDA διεξάγει τώρα έρευνα καταναλωτών για να διερευνήσει την ανάπτυξη ενός συστήματος επισήμανσης διατροφής FOP πριν εκδώσει έναν προτεινόμενο κανόνα για δημόσιο σχολιασμό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο