Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

ΑρχικήΝέαΉρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού
spot_img

cibum team

«Μου λένε συνέχεια “μακάρι να το είχε σκεφτεί κάποιος νωρίτερα”».

Με αυτή τη φράση περιγράφει την έμπνευσή του να κυκλοφορήσει καφέ σε φακελάκι του τσαγιού ο Ζακ Φραντζ, CEO της Wildland Coffee στις ΗΠΑ.

Όπως είπε, οι επιλογές για το τι καφέ θα φτιάξει κανείς στο σπίτι του είναι πολλές. Ωστόσο όταν είναι σε κάμπινγκ, πεζοπορία ή γενικά σε εξωτερική δραστηριότητα υπάρχει μόνο ο στιγμιαίος καφές.

«Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να υπάρχει μία καλύτερη λύση. Και μου ήρθε η ιδέα: γιατί κανείς δεν έχει βάλει καφέ σε φακελάκι του τσαγιού; Φαινόταν απλό, αλλά πολύ χρήσιμο όταν δε θες να πάρεις μαζί σου εξοπλισμό ή δεν έχεις εξοπλισμό για να φτιάξεις κάτι άλλο», δήλωσε στο FoodNavigator.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ως ιδέα υπήρχε στις ασιατικές αγορές, αλλά πότε δεν έφτασε στις δυτικές κοινωνίες.

Από τότε που λανσαρίστηκε το προϊόν, τον Μάρτιο του 2021, ο Φραντζ είπε πως οι καταναλωτές αμέσως ανταποκρίθηκαν στο concept.

Μάλιστα, δήλωσε πως οι αγοραστές του προϊόντος λένε πως είναι καλύτερο απ’ ότι θα περίμεναν.

Για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του καφέ, ο Φραντζ είπε πως μέσω επεξεργασίας με άζωτο, αφαιρείται το οξυγόνο από το φακελάκι και έτσι διατηρείται φρέσκος μέχρι το άνοιγμα.

Βέβαια, η τιμή κάθε άλλο παρά μικρή είναι, ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με τα φακελάκια στιγμιαίου καφέ, που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Ο καφές της Wildland κοστίζει 1,5 δολάριο το κάθε φακελάκι, δηλαδή 7,5 δολάρια η συσκευασία των 5.

Δείτε επίσης:

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού. 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter

Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις 

Ε.Ε. : Δημιουργία σήματος για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής 

Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες 

EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης 

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο