Ούτε γραμμάριo γιαουρτιού χαμένο! Ο όμιλος Morinaga, έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι της συσκευασίας.
Και ποιος δεν αγαπά την καινοτομία, ειδικά αυτήν που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.
Όσον αφορά στο γιαούρτι, φανταζόμαστε θα συμφωνείτε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να μένει αρκετό από το προϊόν στο αλουμινένιο καπάκι, πηγαίνοντας τελικά χαμένο ή αναγκάζοντας μας να το γλείφουμε, πρακτική που είναι επικίνδυνη αφού ίσως, το καπάκι να έχει υπολείμματα αλουμινίου, που δεν είναι υγιεινά ή αβλαβή για κατανάλωση. Επιπλέον υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού της γλώσσας εάν οι άκρες στο καπάκι είναι αιχμηρές.
Ο όμιλος Morinaga με έδρα την Ιαπωνία έχει εδώ και 8 χρόνια, όμως, αναπτύξει μια παγκόσμια πατέντα που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι του γιαουρτιού, σε συνεργασία με την ιαπωνική Toyo Aluminium και που βασίζεται σε μια τεχνολογία συσκευασίας που ονομάζεται «Toyal Lotus».
Η δομή της επιφάνειας του υλικού έχει προσαρμοστεί και εμπνευστεί από το φύλλο λωτού, το οποίο είναι γνωστό ότι απωθεί το νερό και παραμένει πάντα στεγνό και καθαρό, αναφέρει το ES Magazine.
Επί του παρόντος, η τεχνολογία μη πρόσφυσης χρησιμοποιείται από την ιαπωνική μάρκα γιαουρτιού Meiji Bulgaria , αλλά και άλλες μάρκες της Morinaga, όπως το Aloe Yoghurt της με βάση την aloe vera. Με το πέρασμα των χρόνων και άλλοι Ιάπωνες παραγωγοί γαλακτοκομικών χρησιμοποίησαν την ίδια τεχνολογία.
Aκολουθεί το βίντεο, το οποίο έδωσε και τεράστια διαφημιστική επιτυχία στην καινοτομία αυτή όταν κυκλοφόρησε.