Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tέλος στο… γλείψιμο! Τεχνολογία που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι τη συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνTέλος στο... γλείψιμο! Τεχνολογία που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι τη συσκευασίας
spot_img

Ούτε γραμμάριo γιαουρτιού χαμένο! Ο όμιλος Morinaga, έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι της συσκευασίας.

Και ποιος δεν αγαπά την καινοτομία, ειδικά αυτήν που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.

Όσον αφορά στο γιαούρτι, φανταζόμαστε θα συμφωνείτε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να μένει αρκετό από το προϊόν στο αλουμινένιο καπάκι, πηγαίνοντας τελικά χαμένο ή αναγκάζοντας μας να το γλείφουμε, πρακτική που είναι επικίνδυνη αφού ίσως, το καπάκι να έχει υπολείμματα αλουμινίου, που δεν είναι υγιεινά ή αβλαβή για κατανάλωση. Επιπλέον υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού της γλώσσας εάν οι άκρες στο καπάκι είναι αιχμηρές.

Ο όμιλος Morinaga με έδρα την Ιαπωνία έχει εδώ και 8 χρόνια, όμως, αναπτύξει μια παγκόσμια πατέντα που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι του γιαουρτιού, σε συνεργασία με την ιαπωνική Toyo Aluminium και που βασίζεται σε μια τεχνολογία συσκευασίας που ονομάζεται «Toyal Lotus».

Η δομή της επιφάνειας του υλικού έχει προσαρμοστεί και εμπνευστεί από το φύλλο λωτού, το οποίο είναι γνωστό ότι απωθεί το νερό και παραμένει πάντα στεγνό και καθαρό, αναφέρει το ES Magazine.

Επί του παρόντος, η τεχνολογία μη πρόσφυσης χρησιμοποιείται από την ιαπωνική μάρκα γιαουρτιού Meiji Bulgaria , αλλά και άλλες μάρκες της Morinaga, όπως το Aloe Yoghurt της με βάση την aloe vera. Με το πέρασμα των χρόνων και άλλοι Ιάπωνες παραγωγοί γαλακτοκομικών χρησιμοποίησαν την ίδια τεχνολογία.

Aκολουθεί το βίντεο, το οποίο έδωσε και τεράστια διαφημιστική επιτυχία στην καινοτομία αυτή όταν κυκλοφόρησε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο