Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τριμμένη παγωμένη ντομάτα επιστρέφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπερδεύει τους χρήστες

ΑρχικήΝέαΗ τριμμένη παγωμένη ντομάτα επιστρέφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπερδεύει τους χρήστες
spot_img

Μια όχι και τόσο κακή ιδέα.

   Μια από τις τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η παγωμένη τριμμένη ντομάτα, όπου διάφοροι σεφ του TikTok και όχι μόνο, καταψύχουν ντομάτες και στη συνέχεια τις τρίβουν πάνω από burrata, τοστ και άλλα φρούτα. Ένας σεφ μάλιστα έχει συγκεντρώσει πάνω από 46 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού μοιράστηκε την άποψη του για την συγκεκριμένη τάση.Ενώ πολλοί φαίνεται να βρίσκουν την τρελή τάση μοναδική και νόστιμη, έχει αφήσει άλλους πολύ μπερδεμένους.

   Ο Eitan Bernath, σεφ της Νέας Υόρκης και δημιουργός περιεχομένου, μοιράστηκε τη δική του εκδοχή της τάσης στο TikTok και στο Instagram, συγκεντρώνοντας πάνω από 46 εκατομμύρια προβολές και στις δύο πλατφόρμες. «Η τάση έχει γίνει viral στο διαδίκτυο επειδή είναι ο τέλειος συνδυασμός ενός ικανοποιητικού οπτικού και ακουστικού στοιχείου μαζί με γνωστούς συνδυασμούς γεύσεων», είπε ο Bernath στο Fox News Digital μέσω email. “Όλα γίνονται με τρόπο ασυνήθιστο που σας αφήνει να αναρωτιέστε αν αυτό που βλέπετε στην οθόνη είναι πραγματικά νόστιμο ή όχι. Μπορώ να επιβεβαιώσω περισσότερες φορές ότι, στην πραγματικότητα, αξίζει τη διαφημιστική εκστρατεία”.

  Στο βίντεό του, ο Bernath άνοιξε μια φρέσκια μπάλα μπουράτας και μετά έτριψε αρκετή ποσότητα κατεψυγμένης ντομάτας πάνω από το τυρί. Έπειτα περιέχυσε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο και από πάνω του έβαλε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

   Η τάση άρχισε να κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Αύγουστο, αλλά έχει αναβιώσει από τότε καθώς όλο και περισσότεροι καλοφαγάδες του TikTok δοκίμασαν την τάση ενώ οι ντομάτες ήταν στην εποχή τους. 

    Η Alexa Santos, μια σπιτική μαγείρισσα και αυτοαποκαλούμενη “super foodie” με έδρα τη Νέα Υόρκη, ακολούθησε επίσης την τάση και χρησιμοποίησε την ίδια προσέγγιση, αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντάς το με μια άλλη τάση τροφίμων που ξεκίνησε στο TikTok, «Δείπνο κοριτσιών». Η Santos είχε δει την τάση της παγωμένης ντομάτας στο διαδίκτυο, αλλά δεν το δοκίμασε μέχρι να αποκτήσει φρέσκα, εποχιακά προϊόντα. «Απλώς ρίχνεις μια ντομάτα στην κατάψυξη και όταν είσαι έτοιμος να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό, είναι ώρα παγωμένης ντομάτας», μοιράστηκε ο οικιακός μάγειρας με το Fox News Digital. «Έτριψα την παγωμένη ντομάτα μου σε λίγη ωραία burrata και μετά πρόσθεσα λίγο αλάτι και πιπέρι, συν ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι και πικάντικο μέλι». Ακόμη και ως καλοφαγάς, η Santos είπε ότι ήταν ελαφρώς δύσπιστη για την τάση και δεν ήταν σίγουρη πώς θα συγκρίνεται με μια φρέσκια φέτα ντομάτας, αλλά εξεπλάγη, με την καλή έννοια.

   Η ιδέα εξακολουθεί να φαίνεται να μπερδεύει ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβήτησαν τη γεύση και την υφή της τάσης. «Η ψυχρότητα θα μπέρδευε πολύ τον εγκέφαλό μου», έγραψε ένας χρήστης για την τάση. «Θα ήταν καλύτερα με κανονικές ντομάτες που δεν [μπήκαν] στην κατάψυξη», έγραψε ένας άλλος λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Η κατεψυγμένη ντομάτα θα είναι άγευστη με κρυστάλλους πάγου… στην πραγματικότητα τίποτα δεν θέλω να δοκιμάσω”, δήλωσε ένας άλλος λογαριασμός στο TikTok.

  Αλλά δεν είναι όλοι ενάντια στην ιδέα. Κάποιοι έχουν δοκιμάσει ακόμη και να καταψύξουν και να τρίψουν άλλα τρόφιμα. “Υπέροχο χάκ! Τώρα καταψύχω αποκλειστικά τα jalapeños και τα τρίβω πάνω από όλα… υποθέτω ότι πρέπει να προσθέσω και ντομάτες”, σχολίασε ένας χρήστης. Η Bernath μάλιστα πήγε την τάση ένα βήμα παραπέρα, παγώνοντας και τρίβοντας ένα αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι για να δημιουργήσει μια «αλμυρή γρανίτα». Παρά τη συζήτηση, δεν εμπόδισε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να το δοκιμάσουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο