Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κάθε μέλισσα είναι βασίλισσα

ΑρχικήΝέαΚάθε μέλισσα είναι βασίλισσα
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Η Αττική-Πίττας που από την ίδρυσή της έχει σαν βασικό της στόχο τη βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής μελισσοκομίας, συνεχίζει την μεγάλη εκστρατεία «Beecome a friend”, που βάζει τη μέλισσα στο επίκεντρο και γίνεται αφορμή να γίνουμε όλοι φίλοι της.

Με κεντρικό μήνυμα «Κάθε μέλισσα είναι βασίλισσα» το μέλι Αττική ανέδειξε το πολύτιμο έργο της μικρής μας φίλης και προώθησε ενέργειες για την ευαισθητοποίηση όλων μας για το περιβάλλον.

Στις 20 Μάϊου, την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, ο Επίκουρος Καθηγητής Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Γκόρας, μας εισήγαγε στον μαγικό κόσμο της μέλισσας και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού που τον παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση.

«Έχει μεγάλη σημασία για εμάς να συνεργαζόμαστε με καθηγητές και ερευνητές της Μελισσοκομίας που μπορούν να μεταφέρουν την γνώση τους  για την μέλισσα και το ελληνικό μέλι σε όλους απλά και κατανοητά, ώστε να αναγνωρισθεί η μεγάλη αξία τους. Ο κ. Γκόρας κατάφερε να κρατήσει από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικτυακής ενημέρωσης το κοινό του σε πλήρη εγρήγορση. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα που αφορούν την μέλισσα», δήλωσε η Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, με το πέρας του live streaming.  

Η Αττική-Πίττας επενδύει στην ελληνική μελισσοκομία, στηρίζει τη παραγωγή ελληνικών ποιοτήτων και προωθεί με τις μάρκες της Αττική και Φίνο, το ελληνικό μέλι σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μία αλυσίδα στήριξης των μελισσών της ελληνικής γης γιατί… ΚΑΘΕ ΜΕΛΙΣΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΟ.

Δείτε επίσης:

7 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων 

Ο JBS, παγκόσμιος κολοσσός στην αγορά κρεάτων, έπεσε θύμα κυβερνοπειρατών 

Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων  

Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru 

Nestlé: Οι Financial Times αποκάλυψαν εσωτερική έκθεσ της πολυεθνικής σλυμφωνα με την οποία το 60% των προϊόντων της δεν είναι υγιεινά!  

EFSA: διαδικτυακό Summer School για νέους ερευνητές  

Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας 

Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita

Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)

EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα 

ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό. 

Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών

ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα