Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί «Prošek»: “Πόλεμος” Ιταλίας – Κροατίας

ΑρχικήΝέαΚρασί «Prošek»: “Πόλεμος” Ιταλίας - Κροατίας
spot_img

cibum team

Η Ρώμη είναι έτοιμη να διατυπώσει εκ νέου τις αντιρρήσεις της για το αίτημα της Κροατίας να λάβει προστασία από την ΕΕ για το Prošek, ένα γλυκό επιδόρπιο κρασί που παράγεται στη Δαλματία, του οποίου το όνομα είναι παρόμοιο με αυτό του διάσημου αφρώδους οίνου της Ιταλίας, prosecco, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας.

Η αντίδραση ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα δημοσιεύσει την αίτηση των κροατικών αρχών για την καταχώριση του παραδοσιακού όρου «Prosek» στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Παρά το γεγονός ότι ο Prošek δεν έχει τίποτα κοινό με το Prosecco εκτός από το παρόμοιο δημοφιλές όνομα, η είδηση θορύβησε τους Ιταλούς παραγωγούς κρασιού και τον περιφερειάρχη του Veneto, Luca Zaia, ο οποίος είπε ότι η απόφαση της Επιτροπής “τον άφησε άφωνο”.

Ο υπουργός Γεωργίας Στέφανο Πουτουανέλι δήλωσε ότι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή άδεια για το θέμα «θα ήταν θεσμοθέτηση προϊόντων ιταλικού ήχου».«Είναι περιττό να υπογραμμίσω πόσο σημαντική είναι η παραγωγή του Prosecco για το αγροδιατροφικό μας σύστημα: το Prosecco είναι το πρώτο μας κρασί ΠΟΠ, υποστηρίζει μια ολόκληρη βιομηχανία και αντιπροσωπεύει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το Prošek, το οποίο παρασκευάζεται με αποξηραμένα σταφύλια, κατάγεται από την περιοχή της Δαλματίας, η οποία μεταξύ 1420 και 1797 βρισκόταν υπό την κατοχή της Βενετίας.

Οι κροάτες από την πλευρά τους παραδέχονται ότι το prosecco έχει μεγάλη ιστορία αλλά υποστηρίζουν ότι το δικό τους κρασί χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια

Πηγή: Euractiv

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο