επικαιρότητα στο internet
Με βάση δημοσίευμα του money-tourism.gr τα αναμενόμενα μέχρι τέλος Απριλίου Υγειονομικά Πρωτόκολλα θα έχουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των μπουφέδων. Ο πελάτης μετά την απολύμανση των χεριών του θα μπορεί να σερβίρεται κανονικά από τους μπουφέδες με την χρήση γαντιών και μάσκας. Αυτό αποτελεί σαφή βελτίωση των περσινών πρωτοκόλλων και αποτελεί υλοποίηση σχετικού αιτήματος των φορέων του τουριστικού κλάδου.
Αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη την σχετική παράγραφο, όπως την παραθέτει στο δημοσίευμά του σήμερα 3/4/2021 το money-tourism.gr με τίτλο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα αναθεωρημένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού για το 2021
Ειδικά για τα εστιατόρια που διαθέτουν buffet, απαιτούνται τα εξής:
- Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες
- Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στο μπουφέ
- Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού(sneezers) μεταξύ πελάτη και φαγητού
- Δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσεως, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ. Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα, πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.
- Συνιστάται η παράθεση των προϊόντων σε ατομικά σκεύη στο μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας ΕΔΩ.
Δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσεως, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ. Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα, πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.