Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Με 12 επιχειρήσεις τροφίμων και την ΕΘΕΑΣ συμμετείχε η Ελλάδα στην FOODEX JAPAN

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΜε 12 επιχειρήσεις τροφίμων και την ΕΘΕΑΣ συμμετείχε η Ελλάδα στην FOODEX JAPAN
spot_img

2300 brands – 70 χώρες – 76.183 επισκέπτες.

Το εθνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση FOODEX JAPAN, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ασία, διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εφετινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε από 5 – 8 Μαρτίου στον Εκθεσιακό χώρο “Tokyo Big Sight”, στο Τόκυο, συμμετείχαν  2300 brands  από 70 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν 76.183 επισκέπτες.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις τροφίμων – ποτών και η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΘ.Ε.Α.Σ., η οποία συμμετείχε στην έκθεση με στόχο την προώθηση 11 αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης).

Όπως σημειώνεται «η συγκεκριμένη αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αφού οι καταναλωτές αναζητούν ποιότητα και προτιμούν εμπορικά σήματα και προϊόντα που θεωρούνται ασφαλή για την υγεία τους, ενώ είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλές τιμές για εισαγόμενα εποχιακά τρόφιμα. Υπάρχουν λοιπόν ευκαιρίες για τους Έλληνες  εξαγωγείς που όμως είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν με τους αυστηρούς κανονισμούς που προβλέπονται για τα ιαπωνικά προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας, που τέθηκε σε ισχύ την 1 Φεβρουαρίου 2019, αφενός μειώνει τους εμπορικούς δασμούς που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που εξάγουν στην Ιαπωνία, γεγονός που τις βοηθά να είναι πιο ανταγωνιστικές στην εν λόγω αγορά και αφετέρου παρέχει προστασία σε πάνω από 200 παραδοσιακά ευρωπαϊκά προϊόντα τροφίμων και ποτών με ένδειξη ΠΟΠ ή ΠΓΕ (αυτών και στην φέτα).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο