Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μισθός ξενοδοχοϋπαλλήλων: 792€ ο χαμηλότερος. Αναλυτικά οι μισθοί

ΑρχικήΝέαΜισθός ξενοδοχοϋπαλλήλων: 792€ ο χαμηλότερος. Αναλυτικά οι μισθοί
spot_img

cibum team

   Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 20.1.2021 Σ.Σ.Ε. «για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας», με Π.Κ. 2/26.1.2021, για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου, που αυτή αφορά.

Η επέκταση της ισχύος της κλαδικής σύμβασης ισχύει από τις 16 Ιουνίου και σημαίνει πως ακόμη και τα ξενοδοχεία που δεν είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων υποχρεούνται να μην καταβάλλουν μισθούς κάτω των 792 ευρώ.

Αναλυτικά οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:

Κατηγορία Α’

Ισχύει για ρεσεψιονίστ, μετρ, θυρωρό Α’, μπουφετζή Α’, προϊστάμενο υπνοδωματίων, μάγειρα Α’, τεχνίτη ζαχαροπλάστη.

Βασικός μισθός 863,83 ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και 1.404,16 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.247,78 ευρώ.

Κατηγορία Β’

Ισχύει για βοηθούς υποδοχής, προϊσταμένους πλυντηρίου – λινοθήκης, σερβιτόρο τραπεζαρίας, σαλονιού ή ορόφων – θαλαμηπόλο, μπάρμαν, μάγειρα Β’, τηλεφωνητή.

Βασικός μισθός 845,61 ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και 1.379,57 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.225,01 ευρώ.

Κατηγορία Γ’

Ισχύει για βοηθούς σερβιτόρου, θυρωρούς υπηρεσίας, βοηθούς μπουφέ – εστιατορίου – μπαρ, γκρουμ, μάγειρα Γ’, καμαριέρη – καμαριέρα, βοηθό ζαχαροπλάστη.

Βασικός μισθός 828,87 ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και 1.356,98 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.204,09 ευρώ.

Κατηγορία Δ’

Ισχύει για λαντζέρηδες, πλύντριες, σιδερώτριες, καθαρίστριες κοινόχρηστων χώρων.

Βασικός μισθός 792,08 ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και 1.267,7 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα.

Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης, ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.158,1 ευρώ.

Δείτε: 

Ξενοδοχεία: Άρση περιοριστικών μέτρων. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, και τη λειτουργία των γυμναστηρίων  

Καραμέλες κάνναβης: το νέο trend 

Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τι είναι τα βιοτεχνικά τρόφιμα

Ο νέος τρόπος επισήμανσης τροφίμων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ

Η ανατρεπτική και μπερδεμένη ιστορία του κρουασάν

Η ιστορία του κρουασάν είναι συναρπαστική και αποκαλύπτει γιατί το κρουασάν έχει σχήμα μισοφέγγαρου που έγινε εν ολίγοις εθνικό έμβλημα της Γαλλίας

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα