Τα γάντια μπορεί να είναι μολυσμένα με χημικές τοξίνες και μικροβιακά παθογόνα, όπως Aspergillus, Listeria, E. coli, Salmonella, ακόμη και ανιχνεύσιμα επίπεδα PFAS.
Οι ανακλήσεις τροφίμων είναι σημαντικές για την προστασία των καταναλωτών, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι κοστίζουν στη βιομηχανία τροφίμων και μπορεί να είναι ακόμα και καταστροφικές για μια επιχείρηση. Αλλά η εταιρεία προμήθειας γαντιών μιας χρήσης, Eagle Protect, στις ΗΠΑ θεωρεί πως τα γάντια – και πιο συγκεκριμένα τα σωστά γάντια- είναι η απάντηση στην ασφάλεια τροφίμων.
Η Eagle Protect σε δήλωση που παρέχει το Food Safety News θεωρεί πως οι πιστοποιημένοι χειριστές βιολογικών τροφίμων, μεταποιητές και παραγωγοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποπιστοποίηση και ανακλήσεις τροφίμων, εάν δεν δώσουν προσοχή στα γάντια που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.
Και λέμε προσοχή, γιατί τα γάντια μπορεί να είναι μολυσμένα με χημικές τοξίνες και μικροβιακά παθογόνα, όπως Aspergillus, Listeria, E. coli, Salmonella, ακόμη και ανιχνεύσιμα επίπεδα PFAS.
Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της η Eagle Protect δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας 5ετούς μελέτης για τον κίνδυνο μόλυνσης από γάντια, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν γάντια από 26 εταιρείες (καινούρια και μεταχειρισμένα) και διαπιστώθηκε πως στο 50% περίπου των γαντιών βρέθηκαν Listeria και E Coli, μυκητοκτόνα, φυτοφάρμακα και υποκαπνιστικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις.
Η εταιρεία μάλιστα έχει λάβει τα δικά της μέτρα για να συμβάλλει στην αποτροπή τέτοιων ανεπιθύμητων συμβάντων, με μια δική της σειρά από γάντια νιτριλίου, τα οποία συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Εθνικού Οργανικού Προγράμματος (NOP) του USDA.