Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil

ΑρχικήΝέαΜυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil
spot_img

cibum team

   Από το εμβληματικό Μουσείο ελαιουργίας Βρανά στον Παπάδο της Γέρας ξεκίνησε στη Λέσβο ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil. Το κύριο μέρος του διαγωνισμού που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Λέσβο και έκτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής.

«Είναι περισσότερο μια διαδικασία πιστοποίησης παρά κούρσας και μάχης, λόγω της διάκρισης των δειγμάτων από μια διεθνή επιτροπή υψηλού κύρους» επεσήμανε ο Ντίνος Στεργίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Vinetum που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Και εξήγησε ότι οι συμμετοχές από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αποτελούν κίνηση αναγνώρισης της Ελλάδας ως αξιολογήτριας χώρας, ως προς το ελαιόλαδο.

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης τόνισε ότι οι πολλές συμμετοχές των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας αποδεικνύουν ότι «οι παραγωγοί μας δεν φοβούνται τον διεθνή στίβο». «Στόχος είναι το λάδι της Μυτιλήνης να αποκτήσει brand name» πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Ας σημειωθεί ότι το 48% των συμμετοχών στο διαγωνισμό είναι από χώρες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο