cibum team
Από το εμβληματικό Μουσείο ελαιουργίας Βρανά στον Παπάδο της Γέρας ξεκίνησε στη Λέσβο ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil. Το κύριο μέρος του διαγωνισμού που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Λέσβο και έκτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής.
«Είναι περισσότερο μια διαδικασία πιστοποίησης παρά κούρσας και μάχης, λόγω της διάκρισης των δειγμάτων από μια διεθνή επιτροπή υψηλού κύρους» επεσήμανε ο Ντίνος Στεργίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Vinetum που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Και εξήγησε ότι οι συμμετοχές από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αποτελούν κίνηση αναγνώρισης της Ελλάδας ως αξιολογήτριας χώρας, ως προς το ελαιόλαδο.
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης τόνισε ότι οι πολλές συμμετοχές των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας αποδεικνύουν ότι «οι παραγωγοί μας δεν φοβούνται τον διεθνή στίβο». «Στόχος είναι το λάδι της Μυτιλήνης να αποκτήσει brand name» πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.
Ας σημειωθεί ότι το 48% των συμμετοχών στο διαγωνισμό είναι από χώρες του εξωτερικού.
Ο JBS, παγκόσμιος κολοσσός στην αγορά κρεάτων, έπεσε θύμα κυβερνοπειρατών
Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων
Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru
EFSA: διαδικτυακό Summer School για νέους ερευνητές
Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας
Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita
Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)
Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών.