Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nespresso Ελλάς: Αύξηση της κατανάλωσης σε κάψουλες εν μέσω πανδημίας

ΑρχικήΝέαNespresso Ελλάς: Αύξηση της κατανάλωσης σε κάψουλες εν μέσω πανδημίας
spot_img

cibum team

Η αύξηση της κατανάλωσης στο σπίτι με το ξέσπασμα της πανδημίας ευνόησε τη Nespresso Ελλάδας, τη θυγατρική της Nestle, λόγω των παρατεταμένων lockdowns στο κανάλι του HoReCa. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του 2020, η πανδημία δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις για τη Nespresso καθώς τα βασικά της μεγέθη ενισχύθηκαν σε διψήφια ποσοστά, μέσω και των εναλλακτικών δικτύων πώλησης (τηλέφωνο, internet, mobile) και της διανομής με εταιρεία ταχυμεταφορών. Ο τζίρος της ανήλθε πέρυσι σε 29,41 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 12% περίπου συγκριτικά με το 2019, ενώ με διψήφια ποσοστά «έτρεξε» η κερδοφορία της. Ειδικότερα, το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 16,7 εκατ. ευρώ (+15% περίπου σε σχέση με το 2019), τα κέρδη προ φόρων στα 1,26 εκατ. (+22,13%) και τα καθαρά κέρδη σε 1,14 εκατ. ευρώ αυξημένα σε ποσοστό 53,84%.

Νέα λανσαρίσματα

Ο προσανατολισμός της διοίκησης της Nespresso Ελλάς για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει:

Την αύξηση της πελατειακής βάσης, το λανσάρισμα μηχανών νέας τεχνολογίας, το λανσάρισμα νέων σειρών προϊόντων, και την αύξηση του τζίρου μέσω όλων των καναλιών πωλήσεων (boutique, ecommerce, CRC) τόσο στον καφέ όσο και στα υπόλοιπα προϊόντα όπως μηχανές, accessories, food & bites κλπ.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τον Ιούνιο που συντάχθηκαν οι καταστάσεις δεν είχε προκύψει κανένα θέμα εισπραξιμότητας με τους πελάτες, ενώ δεν παρατηρήθηκε κανένα θέμα στην εφοδιαστική αλυσίδα πρώτων υλών με την συνεργασία με τους προμηθευτές να εξελίσσεται ομαλά.

Παράλληλα, ο κίνδυνος ρευστότητας διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις, λόγω: της κερδοφορίας της εταιρείας, της δυνατότητας χρήσης ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού ύψους 4 εκατ. ευρώ που τηρείται στη Citibank δυνάμει συμφωνητικού που είχε υπογραφεί το 2018, της δυνατότητας δανεισμού από εταιρεία του διεθνούς ομίλου και συγκεκριμένα τη σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 7 εκατ. ευρώ, η οποία είναι σε ισχύ από το 2014 αλλά δεν έγινε χρήση το 2020.

Πηγή: Ημερησία

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα