Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νίκη της Kellogg! Ο FDA ενέκρινε την προσθήκη βιταμίνης D στα δημητριακά

Η κίνηση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση βιταμίνης D και σε περισσότερες αντίστοιχες καινοτομίες στην κατηγορία των δημητριακών στις ΗΠΑ.

ΑρχικήΝέαΝίκη της Kellogg! Ο FDA ενέκρινε την προσθήκη βιταμίνης D στα δημητριακά
spot_img

Αύξηση στα ποσοστά βιταμινών, με τα οποία επιτρέπεται να ενισχύονται τα δημητριακά και οι μπάρες δημητριακών αποφάσισε ο FDA, έπειτα από πρόταση της Kellogg Company.

Πριν 3 χρόνια, ο κολοσσός δημητριακών Kellogg Company είχε καταθέσει μια αναφορά στον FDA να αναθεωρήσει τους κανονισμούς εμπλουτισμού για τα δημητριακά και τις μπάρες με βάση τα δημητριακά με βιταμίνη D, την οποία μια μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών καταναλώνει σε ανεπαρκή ποσότητα και δύσκολα αντλεί από φυσικές πηγές τροφής.

Πρόσφατα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέδωσε αύξηση στα επίπεδα εμπλουτισμού της βιταμίνης D που επιτρέπονται στην κατηγορία των δημητριακών και τώρα παρέχει ενίσχυση της βιταμίνης σε μπάρες δημητριακών.

Συγκεκριμένα, ο FDA συμφώνησε να τροποποιήσει τους κανονισμούς και να επιτρέψει την προσθήκη έως και 560 IU βιταμίνης D3 ανά 100 g δημητριακών και έως 400 IU ανά 100 g σε μπάρες δημητριακών. 

Η νέα κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πληθώρα εμπλουτισμένων με βιταμίνη D καινοτομιών στην κατηγορία των δημητριακών, καθώς και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας μέσω της ευρύτερης αύξησης στην πρόσληψη της βιταμίνης.

Σύμφωνα με το Food Ingredients First, πολλοί κάτοικοι των ΗΠΑ δεν καταναλώνουν αρκετή βιταμίνη D. Για αυτό και η εταιρεία Kellogg ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί συστατικά και εμπλουτισμό για να παρέχει προσιτές και προσβάσιμες επιλογές, ούτως ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να αυξήσουν τη βιταμίνη D στη διατροφή τους.

Επιπλέον, οι συνιστώμενες προσλήψεις είναι δύσκολο να επιτευχθούν μέσω τροφής, όπως τα λιπαρά ψάρια, οι κρόκοι αυγών και ορισμένα μανιτάρια που περιέχουν μεγάλα ποσοστά της βιταμίνης. Όπως αναφέρει και το Food Ingredients First, στη Βόρεια Αμερική περίπου έξι στους δέκα καταναλωτές (59%) θέλουν να προσθέσουν περισσότερη βιταμίνη D στη διατροφή τους, σύμφωνα με μια έκθεση Hartman Group Health & Wellness, 2021.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας των οστών, όπως η οστεοπόρωση, ιδιαίτερα στα παιδιά, η τριχόπτωση και η μυϊκή αδυναμία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο