Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nutriscore: Κείμενο κοινών θέσεων υπογράψουν ΒΕΑ και 13 παραγωγικοί φορείς

ΑρχικήΝέαNutriscore: Κείμενο κοινών θέσεων υπογράψουν ΒΕΑ και 13 παραγωγικοί φορείς
spot_img

cibum team

 

Κείμενο κοινών θέσεων με τίτλο «Πρωτοβουλία για ένα αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης» υπογράφουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και 13 παραγωγικοί φορείς – σύνδεσμοι της χώρας.

Παραγωγικοί φορείς – σύνδεσμοι, ενώνουν τις δυνάμεις και χαράσσουν, από κοινού με το επιμελητήριο, συντονισμένες παρεμβάσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τεκμηριωμένες επιστημονικά θέσεις, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της ενδεχόμενης εφαρμογής του Nutri- Score, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις και στους παραγωγούς αυτών.

Στη συνέντευξη τύπου, θα δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως, εάν πρέπει να εφαρμοστεί στο τέλος του 2022 ένα τέτοιο ενιαίο σύστημα διατροφικής αξιολόγησης όπως το «Nutriscore», αλλά και πόσο πλήττονται οι παραγωγικοί φορείς και τα ελληνικά προϊόντα, από αυτό.  Άλλα ερωτήματα, είναι τα εξής:

  • Τι είναι το νέο προτεινόμενο σύστημα «Nutri- score»
  • Πώς θα επηρεάσει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τους καταναλωτές
  • Αρκεί ένα σύμβολο ή ένα χρώμα, στην υιοθέτηση υγιεινής διατροφής
  • Ποιος είναι ο στόχος της «Πρωτοβουλίας για ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης»;
  • Ποιοι συμμετέχουν σε αυτή
  • Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχεία-εστιατόρια: Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας  

“Διαφημίσεις με ανθυγιεινά τρόφιμα βομβαρδίζουν τα παιδιά μας”

Eρευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν νέα μέθοδο για να απομακρύνουν τον μόλυβδο από το νερό

Κρέας Σκύλου: Προς απαγόρευση η κατανάλωση του στη Νότια Κορέα 

Η Nespresso στα δικαστήρια: έχασε στη διαμάχη για την κατοχύρωση του σχήματος της κάψουλας 

 Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno  

Οι νέες προοπτικές της βιομηχανίας τροφίμων από τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των μπαχαρικών 

Αλλαντίαση (botulism): Η σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών 

Lidl: Κατάρτιση με μισθό – Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας 

Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο 

Με νέες συσκευασίες και όνομα τα προϊόντα Uncle Ben’s στην ελληνική αγορά  

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο