Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο «εφιάλτης» επιστρέφει: Σαλμονέλα ξανά στο εργοστάσιο της Ferrero (kinder) στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟ «εφιάλτης» επιστρέφει: Σαλμονέλα ξανά στο εργοστάσιο της Ferrero (kinder) στο Βέλγιο
spot_img

Η επανεμφάνιση σαλμονέλας στο εργοστάσιο της ferrero ξύπνησε τις μνήνες από τις μαζικές δηλητηριάσεις παιδιών από τα kinder- έκπληξη.

H νέα ανακοίνωση για την παρουσία salmonella στο εργοστάσιο της Ferrero στο Arlon του Βελγίου ξύπνησε μνήμες από την φοβερή επιδημία σαλμονέλωσης που ξεκίνησε στα τέλη του 2021 και κορυφώθηκε στα μέσα του 2022. Οι δηλητηριάσεις «χτύπησαν» περισσότερους από 450 ανθρώπους κυρίως παιδιά κάτω των 10 ετών που κατανάλωσαν τις δημοφιλείς σοκολάτες  Kinder- έκπληξη. Οι μολυσμένες σοκολάτες είχαν διανεμηθεί σε περισσότερςες από 110 χώρες. Οι λοιμώξεις συνδέθηκαν με το εργοστάσιο στο Βέλγιο  με ανάλυση WGS σύμφωνα με την Αρχή ασφάλειας της χώρας FASFC.

Το εργοστάσιο έκλεισε στις 8 Απριλίου του 2022 και ξαναλειτούργησε τον επόμενο Σεπτέμβριο αφού πήρε άδεια από τις αρχές, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει πλέον μόλυνση στις εγκαταστάσεις της και αφού ««χρησιμοποίησε πρωτόκολλα βελτιωμένης ποιότητας και δοκιμές».

Τώρα σαλμονέλα έκανε την επανεμφάνισή της στο εργοστάσιο στο Άρλον σύμφωνα με την FASFC. Ωστόσο, η AFSCA διευκρίνισε ότι κανένα τρόφιμο δεν έχει βγει θετικό σε σαλμονέλα. Ο εντοπισμός πιθανότατα οφείλεται στους ενισχυμένους ελέγχους του προσωπικού του εργοστασίου μετά το κλείσιμο του χώρου πέρυσι σύμφωνα με το Brusselstimes.

Εκπρόσωπος της FASFC διευκρίνισε ότι το προσωπικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο κίνδυνος είναι ελεγχόμενος. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ferrero είχε σταματήσει τις επηρεαζόμενες γραμμές παραγωγής ενώ διερεύνησε τη βασική αιτία του εντοπισμού σαλμονέλας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο