Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο «εφιάλτης» επιστρέφει: Σαλμονέλα ξανά στο εργοστάσιο της Ferrero (kinder) στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟ «εφιάλτης» επιστρέφει: Σαλμονέλα ξανά στο εργοστάσιο της Ferrero (kinder) στο Βέλγιο
spot_img

Η επανεμφάνιση σαλμονέλας στο εργοστάσιο της ferrero ξύπνησε τις μνήνες από τις μαζικές δηλητηριάσεις παιδιών από τα kinder- έκπληξη.

H νέα ανακοίνωση για την παρουσία salmonella στο εργοστάσιο της Ferrero στο Arlon του Βελγίου ξύπνησε μνήμες από την φοβερή επιδημία σαλμονέλωσης που ξεκίνησε στα τέλη του 2021 και κορυφώθηκε στα μέσα του 2022. Οι δηλητηριάσεις «χτύπησαν» περισσότερους από 450 ανθρώπους κυρίως παιδιά κάτω των 10 ετών που κατανάλωσαν τις δημοφιλείς σοκολάτες  Kinder- έκπληξη. Οι μολυσμένες σοκολάτες είχαν διανεμηθεί σε περισσότερςες από 110 χώρες. Οι λοιμώξεις συνδέθηκαν με το εργοστάσιο στο Βέλγιο  με ανάλυση WGS σύμφωνα με την Αρχή ασφάλειας της χώρας FASFC.

- Advertisement -

Το εργοστάσιο έκλεισε στις 8 Απριλίου του 2022 και ξαναλειτούργησε τον επόμενο Σεπτέμβριο αφού πήρε άδεια από τις αρχές, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει πλέον μόλυνση στις εγκαταστάσεις της και αφού ««χρησιμοποίησε πρωτόκολλα βελτιωμένης ποιότητας και δοκιμές».

Τώρα σαλμονέλα έκανε την επανεμφάνισή της στο εργοστάσιο στο Άρλον σύμφωνα με την FASFC. Ωστόσο, η AFSCA διευκρίνισε ότι κανένα τρόφιμο δεν έχει βγει θετικό σε σαλμονέλα. Ο εντοπισμός πιθανότατα οφείλεται στους ενισχυμένους ελέγχους του προσωπικού του εργοστασίου μετά το κλείσιμο του χώρου πέρυσι σύμφωνα με το Brusselstimes.

Εκπρόσωπος της FASFC διευκρίνισε ότι το προσωπικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο κίνδυνος είναι ελεγχόμενος. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ferrero είχε σταματήσει τις επηρεαζόμενες γραμμές παραγωγής ενώ διερεύνησε τη βασική αιτία του εντοπισμού σαλμονέλας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα