Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

ΑρχικήΝέαΟι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες
spot_img

cibum team

Ολοένα και συνεχίζει να αυξάνεται η τάση – που δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας –για τη ζήτηση πρωτεϊνών και συστατικών υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Καθώς ο τρόπος ζωής αλλάζει και οι καταναλωτές αναζητούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η ζήτηση από τους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ βρίσκεται σε ανοδική πορεία για προϊόντα όπως τα όσπρια, το κοτόπουλο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Sarah Lacey, υπεύθυνη ανάπτυξης πωλήσεων της εταιρείας European Freeze Dry, δήλωσε: «Η ζήτηση για πρωτεΐνες και συστατικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες από τους κατασκευαστές τροφίμων δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης».

«Οι καταναλωτές είναι καλύτερα ενημερωμένοι από ποτέ για τις δίαιτες και το τι θέλουν να φάνε. Είχαν μήνες στο σπίτι τους για να εξετάσουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής τους και το βλέπουμε να έρχεται με την αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα από τους κατασκευαστές ».

Η διαδικασία ξήρανσης με κατάψυξη, που εφαρμόζει η εταιρεία της, διατηρεί τη θρεπτική ιδιότητα της πρωτεΐνης και των συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί να παρασκευαστεί σε φέτες, κομμένα σε κύβους, τεμαχισμένα, καραμελωμένα ή σε σκόνη, ενώ υπάρχουν επίσης λίγα απόβλητα κατά τη διαδικασία.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες χρησιμοποιούνται συχνά σε δίαιτες, μειώνοντας την όρεξη, αυξάνοντας την καύση λίπους και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι πρωτεϊνικές τροφές είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν το σάκχαρο του αίματος στην κυκλοφορία του αίματος.

Το European Freeze Dry επέκτεινε επίσης πρόσφατα τη γκάμα των vegan με αποξηραμένα τρόφιμα για να συμπεριλάβει πιάτα με βάση το κουσκούς και μια vegan μπολονέζα, συμπληρώνοντας την ήδη μεγάλη ποικιλία αποξηραμένων λαχανικών και οσπρίων.

Ακολουθεί την ανάπτυξη δύο νέων εναλλακτικών κρέατος, του vegan κοτόπουλου και του vegan κιμά, εκτός από το αποξηραμένο τζάκφρουτ με λυοφιλοποίηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Πηγή: foodanddrinktechnology.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο