Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

ΑρχικήΝέαΟι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα με περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες
spot_img

cibum team

Ολοένα και συνεχίζει να αυξάνεται η τάση – που δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας –για τη ζήτηση πρωτεϊνών και συστατικών υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Καθώς ο τρόπος ζωής αλλάζει και οι καταναλωτές αναζητούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η ζήτηση από τους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ βρίσκεται σε ανοδική πορεία για προϊόντα όπως τα όσπρια, το κοτόπουλο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Sarah Lacey, υπεύθυνη ανάπτυξης πωλήσεων της εταιρείας European Freeze Dry, δήλωσε: «Η ζήτηση για πρωτεΐνες και συστατικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες από τους κατασκευαστές τροφίμων δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης».

«Οι καταναλωτές είναι καλύτερα ενημερωμένοι από ποτέ για τις δίαιτες και το τι θέλουν να φάνε. Είχαν μήνες στο σπίτι τους για να εξετάσουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής τους και το βλέπουμε να έρχεται με την αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα από τους κατασκευαστές ».

Η διαδικασία ξήρανσης με κατάψυξη, που εφαρμόζει η εταιρεία της, διατηρεί τη θρεπτική ιδιότητα της πρωτεΐνης και των συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί να παρασκευαστεί σε φέτες, κομμένα σε κύβους, τεμαχισμένα, καραμελωμένα ή σε σκόνη, ενώ υπάρχουν επίσης λίγα απόβλητα κατά τη διαδικασία.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες χρησιμοποιούνται συχνά σε δίαιτες, μειώνοντας την όρεξη, αυξάνοντας την καύση λίπους και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι πρωτεϊνικές τροφές είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν το σάκχαρο του αίματος στην κυκλοφορία του αίματος.

Το European Freeze Dry επέκτεινε επίσης πρόσφατα τη γκάμα των vegan με αποξηραμένα τρόφιμα για να συμπεριλάβει πιάτα με βάση το κουσκούς και μια vegan μπολονέζα, συμπληρώνοντας την ήδη μεγάλη ποικιλία αποξηραμένων λαχανικών και οσπρίων.

Ακολουθεί την ανάπτυξη δύο νέων εναλλακτικών κρέατος, του vegan κοτόπουλου και του vegan κιμά, εκτός από το αποξηραμένο τζάκφρουτ με λυοφιλοποίηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Πηγή: foodanddrinktechnology.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο