Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Coca-Cola και Δήμος Αθηναίων δίνουν ραντεβού στο Γκάζι για το Zero Waste Future

ΑρχικήΝέαCoca-Cola και Δήμος Αθηναίων δίνουν ραντεβού στο Γκάζι για το Zero Waste Future
spot_img

cibum team

   Η κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα από το 2018, ταξιδεύει σε ένα νέο προορισμό: το Γκάζι, στην Αθήνα. Μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, η πλατφόρμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στην περιοχή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την ΜΚΟ Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), και θα συνεχιστεί μέχρι και τέλος Ιουλίου.

   Στο πλαίσιο του προγράμματος, ένα κινητό «πράσινο» σημείο και η ομάδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης επισκέπτονται 15 γνωστές πλατείες της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να ζυγίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους και να κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια, που μπορούν να αξιοποιήσουν σε μια από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος. Το «πράσινο» σημείο θα λειτουργεί από Τετάρτη έως Παρασκευή 17:00-21:00 και Σαββατοκύριακα 11:00-15:00, με παρουσία στα ‘Ανω Πατήσια την Τετάρτη 23/06 και 30/06, στην πλατεία της Πανόρμου την Πέμπτη 24/06 και 01/07, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο την Παρασκευή 25/06 και 02/07, στην Πλατεία Ηρώων στο Ψυρρή το Σάββατο 26/06 και 03/07 και στην πλατεία Μοναστηρακίου, την Κυριακή 27/06 και 04/07.

   Ακόμη, κάδοι ανακύκλωσης 4 χωριστών ρευμάτων έχουν τοποθετηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στην πλατεία στο Γκάζι και στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερες από 60 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίες μέσα από δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευση στη διαχείριση απορριμμάτων και χρήση ειδικού εξοπλισμού έχουν μπει σε προοπτική zero waste.

   Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου». Η ανακύκλωση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα της Αθήνας και, εκτός από τη σημαντική αύξηση των υποδομών και οχημάτων ανακύκλωσης, ο δήμος έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, στο πρόγραμμα του οποίου έχουν ενταχθεί νοσοκομεία, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διευρύνοντας την πρωτοβουλία σταδιακά σε όλη την πόλη. Το πρόγραμμα Zero Waste Future έδωσε τη δυνατότητα επέκτασης της δράσης σε καταστήματα στο Γκάζι.

   O δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζει σχετικά: «Η Αθήνα ανεβάζει σταθερά τα ποσοστά ανακύκλωσης. Πέρα από όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για να επιτύχουμε τους στόχους μας, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προωθεί την κουλτούρα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα όλων μας. Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που φέρνουν την Αθήνα πιο κοντά στο περιβάλλον και την προστασία του».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων: Η νέα εξίσωση – Του Νίκου Γδοντέλη

Γιατί τα πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων είναι "ορφανά" χωρίς το Food Safety Culture.

Συσκευασίες επόμενης γενιάς: Επιστημονική ανασκόπηση για τη μετατροπή της συσκευασίας

Η επανάσταση στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες είναι κοντά, λένε οι ειδικοί.

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα