Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Online σουπερμάρκετ: Η περιορισμένη ποικιλία στις παραγγελίες συνιστά κίνδυνο για τα νέα προϊόντα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαOnline σουπερμάρκετ: Η περιορισμένη ποικιλία στις παραγγελίες συνιστά κίνδυνο για τα νέα προϊόντα
spot_img

Οι διαδικτυακές αγορές παντοπωλείων είναι πιο φτωχές σε ποικιλία αλλά είναι μειωμένες και οι παρορμητικές αγορές.

Οι ηλεκτρονικές αγορές ειδών παντοπωλείου τείνουν να περιλαμβάνουν λιγότερη ποικιλία και λιγότερα φρούτα και λαχανικά από τις Offline αγορές σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά οι διαδικτυακοί αγοραστές είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ανθυγιεινές παρορμητικές αγορές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Cornell.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 4.388 διαδικτυακές αγορές σουπερμάρκετ, σε βάθος τριών ετών και  διαπίστωσαν ότι σε ένα δεδομένο νοικοκυριό, τα καλάθια Online μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους από εβδομάδα σε εβδομάδα από τις αγορές με παρουσία στο κατάστημα. Από την διατροφική πλευρά όμως τα διαδικτυακά καλάθια έχουν 13% λιγότερα φρέσκα λαχανικά αλλά έως και 7% λιγότερες αγορές όπως καραμέλες, αρτοσκευάσματα, πατατάκια και αλμυρά σνακ. Επίσης η ποικιλία καλαθιών στο διαδίκτυο είναι περίπου 10% χαμηλότερη σε σύγκριση με την ποικιλία αγορά με παρουσία στο κατάστημα.

Ένας λόγος για την ομοιότητα και τη μειωμένη ποικιλία στα διαδικτυακά καλάθια, προτείνουν οι ερευνητές, είναι η δυνατότητα «Αγοράστε ξανά» των On line αγορών. Αυτή η λειτουργία απλοποιεί τη διαδικασία για τους αγοραστές και ξεκινούν τις παραγγελίες με προϊόντα που έχουν ξαναγοράσει. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να δυσκολέψει την είσοδο νέων εμπορικών σημάτων και προϊόντων στην αγορά.

«Οι επωνυμίες πρέπει να επανεξετάσουν τις μεθόδους εισαγωγής προϊόντων τους στο διαδίκτυο, δυνητικά στηριζόμενοι περισσότερο σε χορηγούμενες λίστες για να διασφαλίσουν την προβολή τους. Ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος αυτών των τάσεων στις ηλεκτρονικές αγορές παντοπωλείων μένει να φανεί» είπαν οι ερευνητές.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Cornel

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο