Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΠαγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου
spot_img

Στόχος η συνάντηση παραγωγών και μεταποιητών αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη με εκπροσώπους ξενοδοχείων, super markets, delicatessen, εστιατορίων και δικτύων διανομής της χώρας.

Για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων, κατά τη διάρκεια του οποίου παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη θα βρεθούν για δύο ημέρες, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων, super markets, delicatessen, εστιατορίων και δικτύων διανομής της χώρας και να προχωρήσουν σε απευθείας επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στο πλαίσιο του Παγκρήτιου Φόρουμ που επιστρέφει στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν -σύμφωνα με τους διοργανωτές που είναι τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου- περισσότερες συναντήσεις από αυτές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάϊο, ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 63 εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων εστίασης, διανομής και εμπορίας τροφίμων, καθώς και 149 παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού, είναι η διασύνδεση της κρητικής διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό.

Το 2ο Παγκρήτιο Φόρουμ θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες δωρεάν συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα, ενώ πραγματοποιείται για δεύτερη φορά εκτός Κρήτης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο 2ο Παγκρήτιο Φόρουμ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κύριος άξονάς του είναι η προώθηση και διασύνδεση της κρητικής διατροφής ως πρότυπο υγιεινής διατροφής και ευζωίας, που χρειάζεται να έχει οποιοσδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό, ενισχύοντας έτσι και τον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο του αθλητικού τουρισμού». «Το υφυπουργείο Αθλητισμού ανοίγει ορίζοντες, δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της αθλητικής δραστηριότητας, αλλά επενδύει και στον αθλητικό τουρισμό και στην υγιεινή διατροφή», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

AΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο