Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Μύθος ή πραγματικότητα η “βιώσιμη” κατανάλωση κρέατος;

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών.

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ηλεκτρόδια από ψωμί θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους μεταλλικούς αγωγούς σε ηλεκτρικές συσκευές!

Το ψωμί ολικής αλέσεως μπορεί να διαμορφωθεί σε ηλεκτρόδια άνθρακα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς μεταλλικούς αγωγούς σε ηλεκτρικές συσκευές

Γάλα καρύδας: Καταναγκαστική εργασία και κακοποίηση μαϊμούδων για την παραγωγή του – Μπλόκο από μεγάλα σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Σούπερ μάρκετ σταματούν την πώληση γάλακτος καρύδας από την Ταϊλάνδη, που συνδέεται με την εκμετάλλευση μαϊμούδων, δεσμευόμενα να συνεργάζεται μόνο με ηθικούς προμηθευτές, μετά από έρευνα της PETA Asia.

My market: Μείωση της παραγωγής φυλλαδίων κατά 46% το 2024 – Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Τα σουπερμάρκετ My market μείωσαν δραστικά την παραγωγή φυλλαδίων για το 2024 κατά 46%, σε σχέση με το 2023

Πως επηρεάζονται τα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα από την Κλιματική αλλαγή – Έκθεση της Greenpeace και επιστημόνων

Πώς οι μεταβολές των κλιματικών παραμέτρων (ξηρασία, βροχοπτώσεις, θερμοκρασία) επηρεάζουν τη γεωργία τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα

Η συναισθηματική επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην κατανάλωση τροφίμων

Σύντομη αλλά ισχυρή η επίδραση των μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μελισσοκομία: Οδηγίες προστασίας των μελισσών από τους χημικούς ψεκασμούς

Προστασία των μελισσών από τους διενεργούμενους χημικούς ψεκασμούς

Συναγερμός στην Ευρώπη για το ακατάλληλο μέλι – Ποια χώρα κινδυνεύει να χάσει τις μέλισσες από τα φυτοφάρμακα

Για την προστασία των καταναλωτών και την καταπολέμηση της απάτης, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε πρόσφατα νέους κανόνες για την παραγωγή και την επισήμανση του μελιού

Το ΦΕΚ του ΥΠΑΑΤ για Διεπαγγελματικές, φυτοφάρμακα, ενίσχυση αγροτικού τομέα και οργάνωση υπηρεσιών

Δημοσίευση το ΦΕΚ για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, την οργάνωση των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων και την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας

Η τοποθέτηση των χορτοφαγικών επιλογών ψηλότερα στα μενού θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα – Μελέτη

H έρευνα έδειξε δραματική αύξηση των παραγγελιών για χορτοφάγους με την αλλαγή των πιάτων στο μενού

Λιγοστεύουν τα αποθέματα νερού στη Αττική – Τι λένε οι ειδικοί για την εμφάνιση βραχονησίδας στη Λίμνη του Μαραθώνα

Κρίνεται αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διαχείριση των πόρων και τη διασφάλιση της επάρκειας υδροδότησης του Λεκανοπεδίου.

Η Danone καταλήγει σε συμφωνία για τη μείωση της χρήσης πλαστικών

Νομικός διακανονισμός με ΜΚΟ μετά από αγωγή για την περιβαλλοντική της πολιτική.

Αβοκάντο: Υπερτροφή ή περιβαλλοντική απειλή;

Ποιο είναι το περιβαλλοντικό κόστος και οι κίνδυνοι πίσω από τη δημοφιλία του αβοκάντο.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει την παρουσία καρκινογόνων μυκοτοξινών στα τρόφιμα – Έκθεση του ΕΟΠ

Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που οδηγούν σε αυξημένη έκθεση σε επιβλαβείς τοξίνες

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την παραγωγή της μπανάνας

Ερευνητές προτείνουν στρατηγικές προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των υποδομών άρδευσης.

Φλούδες εσπεριδοειδών: Απόβλητο ή πολύτιμη πρώτη ύλη;

Νέες εφαρμογές στη συσκευασία τροφίμων με βάση τη βιωσιμότητα.

ΕΕ: Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον δύο φυτοφαρμάκων PFAS

Διαβουλεύσεις για απαγορεύσεις και παρατάσεις εγκρίσεων ενόψει της συνεδρίασης της ScoPAFF.

ESG: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απλοποιεί τους κανόνες για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας

Νέα πακέτα μέτρων Omnibus: Παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις ή υπονόμευση των δεσμεύσεων ESG;

Οι καλλιέργειες τροφίμων σε κίνδυνο από την αύξηση της θερμοκρασίας

Καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνουν, το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Food»

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων

Πως η υπερθέρμανση του πλανήτη αναδιαμορφώνει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και επηρεάζει την επισιτιστική ασφάλεια.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης