Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Τι είναι τα Λαχανικά Υδροπονικής Καλλιέργειας και γιατί η Κάθετη Γεωργία κρίνεται μη βιώσιμη

Η πολλά υποσχόμενη κάθετη γεωργία και τα "λουκέτα" των startups.

Επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών: Η spiritsEUROPE επικροτεί την εξαίρεση των οινοπνευματωδών ποτών

Μια προσέγγιση που διατηρεί την ποικιλομορφία, υποστηρίζουν.

Οδηγίες για βιώσιμο γιορτινό τραπέζι χωρίς σπατάλες!

Προγραμματισμός και αποθήκευση.

“Απίθανος” ο στόχος της ΕΕ για τις βιολογικές καλλιέργειες

"Δύσκολο" να επιτευχθούν ως το 2030 οι περιβαλλοντικοί στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Περιβάλλοντος.

Τα υγιεινά τρόφιμα δεν είναι πάντα βιώσιμα λένε οι ειδικοί

Ποιο είναι το φαινόμενο του “φωτοστέφανου”;

Cop 28: Αποτίμηση των δεσμεύσεων για βιώσιμη ανάπτυξη

Τι σηματοδοτεί η συμφωνία στην Cop 28 - Έλληνες επιστήμονες μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Β. Καζάζη – TÜV HELLAS (TÜV NORD): «Η βιωσιμότητα εξασφαλίζει τις ανάγκες και του σήμερα και των επόμενων γενεών»

Δηλώσεις της Διευθύνουσας Συμβούλου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε εκδήλωση με θέμα “ESG, Βιωσιμότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Βρετανία: 36% αύξηση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο κρασί, μέσα σε 6 χρόνια

Σχεδόν τα 3/4 των κρασιών που μελετήθηκαν περιείχαν φυτοφάρμακα.

Πρόταση-σταθμός για αύξηση της θερμοκρασίας κατάψυξης των τροφίμων κατά 3°C

«Three Degrees of Change»: Η αύξηση της θερμοκρασίας των κατεψυγμένων τροφίμων στους -15°C θα μπορούσε να βελτιώσει τη βιωσιμότητα της τροφικής αλυσίδας, λένε οι ερευνητές.

Goody’s-Everest: «Silver Medal» από τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής βιωσιμότητας EcoVadis

O φορέας αξιολόγησης EcoVadis επιβεβαίωσε τις επιχειρηματικές δεσμεύσεις και τις επιδόσεις του Ομίλου στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Unilever ελέγχεται από τις Βρετανικές Αρχές για Greenwashing

Οι «πράσινοι» ισχυρισμοί της Unilever μπαίνουν στο μικροσκόπιο της CMA.

Terroir σημαίνει γη!

Απαραίτητο στοιχείο του terroir, το ανθρώπινο χέρι.

Νέες περιβαλλοντικές δραστηριότητες από την Zero Waste HoReCa Hub

Η ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa Hub υιοθετεί ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων, δίνοντας εξίσου μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, νερού καθώς και στην προώθηση των βιώσιμων προμηθειών.

“Πόλεμος” μεταξύ McDonald’s και Γαλλικής κυβέρνησης – Ο γίγαντας Fast food υποχρεώθηκε να πουλάει σε επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη

«Δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι το πρότυπο γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό δεν λειτουργεί».

Νέες πράσινες επενδύσεις δρομολογεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα - μείωση του όγκου των αποβλήτων- Μείωση χρήσης νερού - Αποτελεσματικότερη χρήση υλικών - Θεματοφύλακας της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα.

Χρυσό Βραβείο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε Διεθνή διαγωνισμό, για τη διαχείριση του κατσίγαρου

Χρυσό βραβείο για την ομάδα iGEM Thessaly 2023 για την συνολική επίδοση του ερευνητικού της έργου - Ψηφίστηκε στις 10 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως!

Κλιματική αλλαγή: Περιορισμένα τα αποτελέσματα της μείωσης στην κατανάλωση κρέατος

FAO: Η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 12% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Lidl: Απομακρύνοντας το πλαστικό – Εκστρατεία περισυλλογής και ευαισθητοποίησης

H Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης άφησαν και φέτος το δικό τους αποτύπωμα, απομακρύνοντας το πλαστικό.

COP28: Οι 7 καινοτομίες για επαρκή παραγωγή τροφίμων και προστασία του κλίματος

Η κλιμάκωση της καινοτομίας στη γεωργία είναι επιτακτική.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Ελληνικός «πόλεμος» των σνακ: Στο ΣΕΕ η El Sabor κατά της Jumbo snacks

Η El Sabor προσέφυγε στο Συμβούλιο Ελέγχου επικοινωνίας καταγγέλλοντας την διαφήμιση των JUMBO TORTILLA CHIPS.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης