Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θα αγοράζατε τρόφιμα εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά από κουκούτσια και φλούδες φρούτων;

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΘα αγοράζατε τρόφιμα εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά από κουκούτσια και φλούδες φρούτων;
spot_img

Πανελλαδική έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ – Διαθέστε 7 λεπτά για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο.

Νέα πανελλαδική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η γνώμη των καταναλωτών για τα νέα προϊόντα τροφίμων που θα παραχθούν, αξιοποιώντας τα υπολείμματα εσπεριδοειδών και ροδιού (π.χ. κουκούτσια, φλούδες) διενεργεί η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση των καταναλωτών, το ερωτηματολόγιο είναι ήδη διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ και η συμπλήρωσή του διαρκεί 7 λεπτά.

Η έρευνα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “EXCEL4MED” και διενεργείται παράλληλα σε Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία.

Το έργο συντονίζεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και, εκτός από την ΕΚΠΟΙΖΩ συμμετέχουν 12 ακόμα εταίροι από τις παραπάνω χώρες.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξαγωγή – με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών – των αντιοξειδωτικών και άλλων ωφέλιμων ουσιών που υπάρχουν στα υπολείμματα εσπεριδοειδών και ροδιού, όπως στα κουκούτσια και τις φλούδες, και η ενσωμάτωσή τους σε νέα τρόφιμα, π.χ. στο τυρί σε άλμη, ή στους χυμούς. Επίσης, αναμένεται να παραχθούν χυμοί με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα.

Η πρωτοβουλία, όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, έχει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και της κυκλικής οικονομίας, καθώς αξιοποιεί τα υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων, από τα οποία φιλοδοξεί να εξαγάγει τα ευεργετικά για την υγεία συστατικά τους και να τα ενσωματώσει σε άλλα προϊόντα, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τη σπατάλη τροφίμων.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο καθώς και να το προωθήσουν στο περιβάλλον τους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη διάδοσή του. Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα