Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποντίκια, μύγες και σκουλήκια σε καταστήματα εστίασης οδηγούν σε 16 λουκέτα

ΑρχικήΝέαΠοντίκια, μύγες και σκουλήκια σε καταστήματα εστίασης οδηγούν σε 16 λουκέτα
spot_img

Ανεπαρκή μέτρα καταπολέμησης παρασίτων, βρώμικες εγκαταστάσεις και μη ασφαλής αποθήκευση τροφίμων είναι οι κύριοι λόγοι για τα λουκέτα που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο.

Δεκαέξι λουκέτα επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων τον Οκτώβριο για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI), ενδεικτικό μιας μη βελτιωμένης κατάστασης από την αντίστοιχη ενημέρωση του Ιουνίου.

Οι εντολές εκδόθηκαν από υπαλλήλους περιβαλλοντικής υγείας του HSE, κτηνιατρικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας και υπαλλήλους προστασίας της θαλάσσιας αλιείας της Αρχής Προστασίας της Θαλάσσιας Αλιείας.

Δείτε επίσης: Ανάκληση βιολογικής βρεφικής κρέμας – Περιέχει υπολείμματα αρσενικού

Δείτε επίσης: Πώς να κόψετε τούρτες και κέικ σαν επαγγελματίας

Τα ανεπαρκή μέτρα καταπολέμησης παρασίτων, οι βρώμικες εγκαταστάσεις και η μη ασφαλής αποθήκευση τροφίμων είναι και πάλι οι κύριοι λόγοι για τις εντολές επιβολής που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο. Ένας μεγάλος αριθμός των διαταγών επιβολής κλεισίματος σχετίζεται με ζητήματα που αφορούν τα παράσιτα καθώς και με τη μη τήρηση επαρκούς καθαριότητας.

Όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να προληφθούν και οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να διασφαλίζουν ότι τηρούν πάντα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Είναι επιτακτική ανάγκη κάθε επιχείρηση τροφίμων να διαθέτει ένα κατάλληλο σύστημα καταπολέμησης παρασίτων και να ελέγχεται πολύ τακτικά, ώστε να αποφεύγονται οι προσβολές τρωκτικών και εντόμων.

Η Dr. Pamela Byrne, διευθύνουσα σύμβουλος της FSAI, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να διαθέτουν επαρκή συστήματα ελέγχου παρασίτων, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις «πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρές διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων ανά πάσα στιγμή» και ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την ιδιαίτερα πολυσύχναστη περίοδο του έτους που προηγείται των Χριστουγέννων.

«Τα ανεπαρκή μέτρα καταπολέμησης παρασίτων, οι βρώμικες εγκαταστάσεις και η μη ασφαλής αποθήκευση τροφίμων είναι για άλλη μια φορά οι κύριοι λόγοι για τις εντολές επιβολής», δήλωσε η ίδια. «Τα ζητήματα αυτά ήταν «όλα αποτρέψιμα και οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να διασφαλίζουν ότι τηρούν πάντα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων».

Με την πολυάσχολη περίοδο των Χριστουγέννων να πλησιάζει, οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με το νόμο και να προστατεύσουν την υγεία των επισκεπτών τους.

Λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις τροφίμων στις οποίες επιδόθηκαν εκτελεστικές εντολές δημοσιεύονται στον ιστότοπο της FSAI στη διεύθυνση www.fsai.ie.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο