cibum team
Ο εταίρος «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» του Έργου «Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων της κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας -Ιταλίας», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής της διαδικασίας απονομής της σφραγίδας ποιότητας «AuthenticOliveNet».
Το συγκεκριμένο έργο εισάγει έναν καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να ταυτοποιήσει, να αξιολογήσει και να προωθήσει τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά των επιλεγμένων ποικιλιών ελιών, πχ. Λιανολιά, Κορωνέικη, Coratina, FS17 και Peranzana, οι οποίες παράγονται στη διασυνοριακή περιοχή Interreg VA Ελλάδας-Ιταλίας και οι οποίες έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν ως προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) ή προϊόντα Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).
Εταίροι του Έργου είναι το Επιμελητήριο Πρέβεζας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», η Ένωση Ελαιοπαραγωγών ASSOPROLI Μπάρι και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια, ενώ η περιοχή ενδιαφέροντος του Έργου περιλαμβάνει την Περιφέρεια Απουλίας (Επαρχίες Φότζια, Μπάρι, Μπρίντιζι, Λέτσε, Μπαρλέττα-Άντρια-Τράνι, Τάραντας), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα) και την Περιφέρεια Ηπείρου (Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα).
Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί με ασφάλεια ηλεκτρονικά, επιλέγοντας στην ελληνική έκδοση του ιστότοπου interreg-authentic-olive-net.eu/el/ το πλαίσιο «AON ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΑΙΤΗΣΗ» στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας και συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία της σχετικής φόρμας υποβολής έως και την 26-04-2021, ώρα 14:00.
Δείτε επίσης: Πλειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ αποκτά η CVC Capital Partners
Δείτε επίσης: Η ΦΑΓΕ πενθεί για την απώλεια του ιδρυτή της, Κυριάκου Φιλίππου
Δείτε επίσης: Ολιστική αξιοποίηση του φυτού της φραγκοσυκιάς
Δείτε επίσης: ΚΥΑ: Ποια αποθέματα υγειονομικού υλικού και τροφίμων δηλώνονται και από ποιες επιχειρήσεις
Δείτε επίσης: Πλαστικά μίας χρήσης: η μεγάλη ανατροπή στην εστίαση