Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψαροκροκέτες εργαστηρίου: Η νέα καινοτομία στα εναλλακτικά τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΨαροκροκέτες εργαστηρίου: Η νέα καινοτομία στα εναλλακτικά τρόφιμα
spot_img

cibum team

Η βιομηχανία δημιουργίας τροφίμων σε εργαστήρια προοδεύει παρουσιάζοντας συνεχώς νέα τρόφιμα τα οποία θέλουν να προσφέρουν μια πιο υγιή αλλά και φιλική στο περιβάλλον εναλλακτική λύση διατροφής. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών τρόφιμα κυρίως προϊόντα κρέατος από μπριζόλες και μπιφτέκια μέχρι μπέικον που δημιουργούνται στα εργαστήρια από καλλιέργεια κυττάρων ζώων. Με αυτή τη μέθοδο εκτός των άλλων δεν είναι απαραίτητη η θανάτωση των ζώων για την κατανάλωση τους.

Βέβαια μέχρι στιγμής τα τρόφιμα εργαστηρίου δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν σε υφή και γεύση τα φυσικά τρόφιμα που καλούνται να αντικαταστήσουν αλλά όσο περνά ο καιρός οι ερευνητές κάνουν βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς και ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους κάποια είδη εργαστηριακού κρέατος που όσοι τα δοκίμασαν αναφέρουν ότι οι διαφορές με το φυσικό είναι πολύ μικρές αν όχι ανύπαρκτες σε κάποιες περιπτώσεις. Τα δύο προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα μαζικής παραγωγής αυτών των τροφίμων και έτσι η τιμή τους είναι προς το παρόν ιδιαίτερα υψηλή και άρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή των καταναλωτών.

Πάντως δημιουργούνται συνεχώς νέες εταιρείες στον συγκεκριμένο χώρο οι οποίες κάνουν προσπάθειες δημιουργίας νέων ειδών εργαστηριακών τροφίμων που να φτάνουν στα σούπερμαρκετ. Μια από αυτές είναι η εταιρεία Birds Eye η οποία σύναψε συνεργασία με την εταιρεία BlueNalu για να δημιουργήσουν στο εργαστήριο θαλασσινά τρόφιμα. Η Birds Eye είναι μητρική εταιρεία διαφόρων γνωστών εταιρειών του τομέα των τροφίμων όπως η Iglo. Τα στελέχη της Birds Eye υποστηρίζουν ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόφαση για παραγωγή εργαστηριακών θαλασσινών για να βοηθήσουν στον περιορισμό της αλιείας και την παρεμπόδιση της συρρίκνωσης των πληθυσμών των ψαριών και άλλων θαλάσσιων ειδών που καταλήγουν στα πιάτα μας.

Το πρώτο προϊόν αυτής της συνεργασίας αναμένεται να είναι ψαροκροκέτες που θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα. Η διαδικασία δημιουργίας των προϊόντων σύμφωνα με τις δύο εταιρείες δεν θα περιλαμβάνει σε κανένα στάδιο κάποια μέθοδο γονιδιακής παρέμβασης. Υπολογίζεται ότι περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια ψάρια αλιεύονται ετησίως ενώ μερικά ακόμη δισ. ψάρια αποτελούν προϊόν ιχθυοκαλλιέργειας.

Πηγή: Naftemporiki

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο