Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Κεδίκογλου: Πολλαπλά τα οφέλη στη βόρεια Εύβοια από τη δημιουργία σηροτροφικού πάρκου

ΑρχικήΝέαΣ. Κεδίκογλου: Πολλαπλά τα οφέλη στη βόρεια Εύβοια από τη δημιουργία σηροτροφικού πάρκου
spot_img

Σύμφωνα με τον Σ. Κεδίκογλου, η δημιουργία ενός σηροτροφικού πάρκου θα αποτελέσει μια βιώσιμη λύση για τους εργάτες του δάσους ως εναλλακτική πηγή εισοδήματος.

Για την προοπτική δημιουργίας Σηροτροφικού πάρκου στη βόρεια Εύβοια μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με αρμόδιους φορείς.

- Advertisement -

   Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου θα αποτελέσει μια βιώσιμη λύση για τους εργάτες του δάσους ως εναλλακτική πηγή εισοδήματος (ρητινοσυλλέκτες κ.α).

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξεύρεση της κατάλληλης έκτασης στη βόρεια Εύβοια, στα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης και στους τρόπους ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας.

   Ο υφυπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υποσχόμενο έργο καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κόσμος στη βόρεια Εύβοια έζησε έναν εφιάλτη και πρέπει να του δώσουμε ένα όραμα μέλλοντος».

   Κατά τις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες, τόνισαν τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, η σημαντική ανάπτυξη που θα προσφέρει στην αγροτική οικονομία και η ανταπόκριση της εκτροφής μεταξοσκώληκα στην αειφόρο ανάπτυξη.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Τσαγκαράκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, Μάριος Τζιτζινάκης και ο ειδικός σύμβουλος σηροτροφίας, Ανδρέας Στασινόπουλος.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα