ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣάπια τρόφιμα, κατσαρίδες και ποντίκια σε παντοπωλείο στη Βρετανία - Έκλεισε η...

Σάπια τρόφιμα, κατσαρίδες και ποντίκια σε παντοπωλείο στη Βρετανία – Έκλεισε η επιχείρηση

4 λεπτά ανάγνωσης

Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημη ήταν η προσβολή από τα παράσιτα στο κατάστημά του

Σαπισμένα τρόφιμα, κατσαρίδες και ποντίκια κατέγραψαν οι Ελεγκτές Ασφαλείας Τροφίμων στο κατάστημα 4 Ways Fine Foods στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλιείου κατά την αιφνιδιαστική επιθεώρηση που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες, μετά από καταγγελία καταναλωτή για σάπια φρούτα και λαχανικά στον πάγκο.

- Advertisement -

Ο Diyar Kadar, ο διαχειριστής της επιχείρησης τροφίμων ομολόγησε την ενοχή του για τρία αδικήματα υγιεινής στο Δικαστήριο του Coventry, το οποίο και του επέβαλε πρόστιμο 200 λιρών ενώ παράλληλα καταδικάστηκε να πληρώσει έξοδα 3.000 λιρών, καθώς και πρόσθετη χρέωση 80 λιρών για τον καταναλωτή.

Η επιχείρηση συμφώνησε να κλείσει καθώς τα παράσιτα σε εγκαταστάσεις τροφίμων θεωρείται άμεσος κίνδυνος για την υγεία και να πραγματοποίησει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τους κανονισμούς για την υγιεινή και την ασφάλεια, προκειμένου να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει.

- Advertisement -
Ενδείξεις παρασίτων στο κατάστημα κατέγραψαν οι Ελεγκτές Υγείας

Όταν ρωτήθηκε για τις κακές συνθήκες που καταγράφηκαν, ο Kadar παραδέχτηκε τα αδικήματα και είπε ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ποντικιών και να καθαρίζει τακτικά, αλλά δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημη ήταν η προσβολή καθώς δεν περνούσε όσο χρόνο θα ήθελε στο κατάστημα λόγω οικογενειακών συνθηκών.

Ο Coun Abdul Salam Khan, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κόβεντρι δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας τα άτομα που διευθύνουν επιχειρήσεις τροφίμων στο Κόβεντρι να τηρούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα προκειμένου να διασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων που πωλούν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να είναι παρόντες στην επιχείρηση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο