cibum team
Πολλοί ηλικιωμένοι που διαμένουν στη δομή Allégården του δήμου Sunne της Σουηδίας, παρουσίασαν συμπτώματα καμπυλοβακτηρίωσης, μεταξύ 18 και 27 του περασμένου Αύυγούστου.
Η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων, Livsmedelsverket κλήθηκε πολύ αργά για έλεγχο και έτσι δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί το φαγητό που μοιράστηκε εκείνες τις ημέρες στους ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, για το εάν οι λοιμώξεις οφείλονται στ τρόφιμα που καταναλώθηκαν, στον κακό χειρισμό στην κουζίνα ή λόγω έλλειψης υγιεινής.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία που έκαναν λόγο για εβδομαδιαία κρούσματα στη χώρα έως και 200 την εβδομάδα! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου (SVA), είχε προηγηθεί αύξηση του Campylobacter στο ζωικό κεφάλαιο κρεατοπαραγωγής.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι λοιμώξεις συνδέονται με το ωμό κρέας κοτόπουλου, γεγονός που καθιστά πιθανό ότι η αυξημένη παρουσία Campylobacter στα κοτόπουλα είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Σουηδικό οργανισμό Υγείας Folkhälsomyndigheten. Συνολικά στο 2020 αναφέρθηκαν, 3.434 περιπτώσεις Campylobacter σε ολόκληρη τη Σουηδία.
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Νέο Τρόφιμο: Παραγωγή πρωτεΐνης από… αέρα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Σύνοψη νομοθεσίας ΕΕ: Τρόφιμα βαθειάς κατάψυξης
Φάκελος ΝΕΡΟ: Υπάρχει επάρκεια στην Ελλάδα;
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί