Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαρώνει το Campylobacter στη Σουηδία. Νέα κρούσματα σε μονάδα ηλικιωμένων

ΑρχικήΝέαΣαρώνει το Campylobacter στη Σουηδία. Νέα κρούσματα σε μονάδα ηλικιωμένων
spot_img

cibum team

Πολλοί ηλικιωμένοι που διαμένουν στη δομή Allégården του δήμου Sunne της Σουηδίας, παρουσίασαν συμπτώματα καμπυλοβακτηρίωσης, μεταξύ 18 και 27 του περασμένου Αύυγούστου.

 Η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων, Livsmedelsverket κλήθηκε πολύ αργά για έλεγχο και έτσι δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί το φαγητό που μοιράστηκε εκείνες τις ημέρες στους ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, για το εάν οι λοιμώξεις οφείλονται στ τρόφιμα που καταναλώθηκαν, στον κακό χειρισμό στην κουζίνα ή λόγω έλλειψης υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία που έκαναν λόγο για εβδομαδιαία κρούσματα στη χώρα έως και 200 την εβδομάδα! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου (SVA), είχε προηγηθεί αύξηση του Campylobacter στο ζωικό κεφάλαιο κρεατοπαραγωγής.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι λοιμώξεις συνδέονται με το ωμό κρέας κοτόπουλου, γεγονός που καθιστά πιθανό ότι η αυξημένη παρουσία Campylobacter στα κοτόπουλα είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Σουηδικό οργανισμό Υγείας Folkhälsomyndigheten. Συνολικά στο 2020 αναφέρθηκαν, 3.434 περιπτώσεις Campylobacter σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.

Γιατί τα παιδιά τρώνε τις μύξες τους; Είναι θέμα κακής ψυχολογίας;

Πολλοί γονείς αδυνατούν να συνετίσουν τα παιδιά τους στο θέμα της βλεννοφαγίας – τι λένε οι ειδικοί.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα