Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Catering που προκάλεσε 284 κρούσματα γαστρεντερίτιδας αναστέλλει τις υπηρεσίες του

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνCatering που προκάλεσε 284 κρούσματα γαστρεντερίτιδας αναστέλλει τις υπηρεσίες του
spot_img

Συνολικά 284 άτομα που έφαγαν γεύματα που παρασκευάστηκαν από την εταιρεία catering Rasel Catering Singapore ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Ανεστάλη η λειτουργία ενός catering στη Σιγκαπούρη, εξαιτίας μαζικών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που συνδέθηκαν με την κατανάλωση φαγητού από τις εγκαταστάσεις τους. Συνολικά 284 άτομα που έφαγαν γεύματα που παρασκευάστηκαν από την εταιρεία catering Rasel Catering Singapore μεταξύ 8 και 16 Νοεμβρίου ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησαν το Υπουργείο Υγείας (MOH) και η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA), στις 19 Νοεμβρίου, οι ασθενείς θεραπεύτηκαν είτε σε γιατρούς είτε στο σπίτι και εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και εμετού. Κανένας από τους ασθενείς δε χρειάστηκε νοσηλεία.

Η εταιρεία εστίασης, που βρίσκεται στην οδό Pandan Loop 253 στη Σιγκαπούρη, θα ανασταλεί από την SFA μέχρι νεοτέρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εταιρεία ετοιμάζει γεύματα για εκδηλώσεις, όπως γάμους και χριστουγεννιάτικες γιορτές. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Established Brands in Singapore Prestige Brand Award το 2011, το 2013, το 2015 και το 2016, αναφέρει ο ιστότοπος The Straits Times.

Στη δήλωσή τους, το MOH και η SFA ανέφεραν ότι όλοι οι χειριστές τροφίμων που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας θα πρέπει να περάσουν το Μάθημα Ασφάλειας Τροφίμων Επίπεδο 1 και να βγάλουν αρνητικό test για παθογόνα που μεταδίδονται στα τρόφιμα προτού μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και γενικά με τρόφιμα. Ο διορισμένος υπεύθυνος υγιεινής τροφίμων που εργάζεται στις εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να περάσει το Μάθημα Ασφάλειας Τροφίμων Επίπεδο 3 πριν συνεχίσει την εργασία του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο