Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στον ΒΕΝΕΤΗ οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης

ΑρχικήΝέαΣτον ΒΕΝΕΤΗ οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης
spot_img

cibum team

Σύμβαση με την Εθνική Πινακοθήκη υπέγραψε η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ βάση της οποίας αναλαμβάνει το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 2021. Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού, ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη. Στα ηνία του νέου εστιατορίου θα είναι ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου, η προσφορά της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ υπερείχε κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μισθώνει το εστιατόριο 208,85 τ.μ. στον Γ’ όροφο του δεύτερου κτηρίου με πανοραμική θέα της Αθήνας καθώς και το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτηρίου, με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος. Το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ.

 Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι όμως μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους.

Βάση της σύμβασης, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης.

 Η έναρξη λειτουργίας των δύο χώρων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο