Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συγκρατημένη παραμένει η Ευρώπη στην καινοτομία και αγορά καλλιεργούμενου κρέατος

ΑρχικήΝέαΣυγκρατημένη παραμένει η Ευρώπη στην καινοτομία και αγορά καλλιεργούμενου κρέατος
spot_img

Μόνο 3 από τις 10 κορυφαίες εταιρείες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο καλλιεργούμενο κρέας είναι ευρωπαϊκές.

Mπορεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να έχει ήδη χορηγήσει τις άδειες για την παραγωγή καλλιεργούμενου κρέατος και η Σιγκαπούρη να έχει το πρώτο εστιατόριο που διαθέτει καλλιεργούμενο κρέας στο μενού του, αλλά η Ευρώπη υστερεί τόσο στην ανάπτυξη εργαστηριακώς παραγόμενου κρέατος όσο και στην προσφορά του, σύμφωνα με μια νέα μελέτη των Βρετανών ειδικών σε θέματα οικονομίας στο GovGrant.

 Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης, η κύρια αγορά καλλιεργούμενου κρέατος είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 62,24% όλων των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στον τομέα μέχρι σήμερα και διαθέτουν 23 εταιρείες που καινοτομούν στην καλλιέργεια κρέατος στο εργαστήριο. Από χώρες εντός Ευρώπης, στην πρώτη δεκάδα κατάφεραν να μπουν κατά σειρά η  Ολλανδία (3η θέση με 5,67% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν), η Γαλλία (9η, με 0,49%) και η Ισπανία (10η, με ποσοστό 0,46%).

Το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη επίσης κατέκτησαν θέσεις στις 10 κορυφαίες αγορές καλλιεργούμενου κρέατος, με 21,72% και 4,61% των συνολικών χρημάτων που εισέπραξε ο τομέας αντίστοιχα.

Στο κομμάτι της καινοτομίας του τομέα “καλλιεργούμενο κρέας”, ενώ σε Ευρώπη και Ασία ολοένα και πληθαίνουν οι startup που ασχολούνται με αυτό, η Ευρώπη παραμένει συγκρατημένη. Στην πραγματικότητα, μόνο 3 από τις 10 κορυφαίες εταιρείες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι ευρωπαϊκές, η HigherSteaks (Ηνωμένο Βασίλειο), η Mosa Meat (Ολλανδία) και η Biotech Foods (Ισπανία). 

«Δεδομένου ότι υπάρχει τόσο τεράστια πιθανή ζήτηση για κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, αυτό μόνο θα ωθήσει τις εταιρείες να καινοτομήσουν περαιτέρω και να τελειοποιήσουν τα προϊόντα τους», σχολίασε ο Adam Simmonds, επιστημονικός συνεργάτης στο GovGrant, σε δήλωση που παρατίθεται στο European Supermarket Magazine.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο