cibum team
Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της δέσμευσής του να κάνει το 100% των συσκευασιών του ανακυκλώσιμο ή λιπασματοποιήσιμο (δηλαδή να γίνεται κομπόστ) έως το 2025, ο όμιλος Ferrero έκανε ένα σημαντικό βήμα: ένα νέο οικολογικά σχεδιασμένο κουτί για την εμβληματική σειρά σοκολάτας Ferrero Rocher.
Τα νέα κουτιά των Ferrero Rocher θα είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο (PP), το οποίο επιτρέπει την ευκολότερη ανακύκλωση παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία.
Επιπλέον, τα νέα κουτιά χρησιμοποιούν 40% λιγότερο πλαστικό για τα κουτιά των 16 τεμαχίων και 38% λιγότερο πλαστικό για τα κουτιά των 30 τεμαχίων.
Τα κιβώτια έχουν επίσης τουλάχιστον 30% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα και, όταν ανακυκλώνονται, έχουν ακόμη χαμηλότερο αντίκτυπο στο κλίμα – φτάνοντας σε 70% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με το προηγούμενο κουτί.
Η Ferrero Rocher δήλωσε ότι αναμένει να εξοικονομήσει περίπου 2.000 τόνους πλαστικών παγκοσμίως σε πρώτη φάση.
Μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή των νέων οικολογικά σχεδιασμένων κουτιών σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο κουτιών Ferrero Rocher, ο πλήρης αντίκτυπος του έργου εκτιμάται σε περίπου 10.000 τόνους λιγότερο πλαστικό που χρησιμοποιείται, σύμφωνα με την εταιρεία.
«Είμαστε υπερήφανοι που κάναμε αυτό το σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας προς πιο βιώσιμες συσκευασίες, ως μέρος της δέσμευσης συσκευασίας Ferrero 2025», δήλωσε ο Jerome Gray, πρόεδρος του παγκόσμιου τμήματος μάρκετινγκ premium σοκολάτας στη Ferrero.
«Το οικολογικά σχεδιασμένο κουτί Ferrero Rocher είναι ένα σαφές παράδειγμα της αφοσίωσής μας στην ενίσχυση της κυκλικότητας της συσκευασίας. Η συσκευασία είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που έχουμε δεσμευτεί να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία για την οικοδόμηση μιας πιο κυκλικής οικονομίας μέσω στρατηγικών που σχετίζονται με τη συσκευασία, ενώνοντας δυνάμεις με κυβερνήσεις, κατασκευαστές, προμηθευτές, εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, ΜΚΟ και άλλους. Σε αυτήν την περίπτωση, συνεργαστήκαμε στενά με τον Milliken, ο οποίος έφερε την καινοτόμο και κριτική σκέψη τους για να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της χρήσης ενός νέου υλικού πολυπροπυλενίου για το κουτί Ferrero Rocher», δήλωσε ο Fabio Mora, παγκόσμιος διευθυντής συσκευασίας της Ferrero.
Πηγή: foodbusinessnews.net
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Νέο Τρόφιμο: Παραγωγή πρωτεΐνης από… αέρα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Σύνοψη νομοθεσίας ΕΕ: Τρόφιμα βαθειάς κατάψυξης
Φάκελος ΝΕΡΟ: Υπάρχει επάρκεια στην Ελλάδα;
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί