cibum team
Με τους καταναλωτές να είναι σε… διατροφική εγρήγορση περισσότερο από ποτέ, κάθε χρόνο είθισται να υπάρχει ένα food trend (μια διατροφική μόδα, όπως θα λέγαμε ελληνιστί), η οποία βρίσκει παγκόσμια απήχηση.
Τα food trends κάθε χρόνου είναι εντελώς διαφορετικά και μπορεί να αφορούν είτε ποτά είτε φαγητά. Σίγουρα, όμως, είναι εντυπωσιακά, ενώ συχνά είναι και εξαιρετικά από διατροφικής απόψεως.
Ας δούμε τα πιο διάσημα food trends της τελευταίας 20ετίας
2001: Red Bull και Βότκα
2002: Smoothies
2003: Μπάρες πρωτεΐνης και granola
2004: Γιαούρτι
2005: Cupcakes
2006: Λευκή σοκολάτα μόκα
2007: Παγωμένο γιαούρτι
2008: Ράμεν (ιαπωνική σούπα με νουντλς)
2009: Μπέικον
2010: Γάλα καρύδας
2011: Ελληνικό γιαούρτι
2012: Σπιτικές πίκλες
2013: Κέιλ
2014: Μπρόκολο
2015: Τοστ με αβοκάντο
2016: Πολύχρωμα τρόφιμα (τα περίφημα unicorn τοστ, unicorn κέικ, κλπ, που σάρωσαν στο Instagram)
2017: Μάτσα
2018: Ζυμαρικά από όσπρια
2019: Vegan κρέας
Δείτε επίσης:
Τα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό
EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό Workshop για εκτίμηση επικινδυνότητας στην έκθεση σε χημικές ουσίες
Εμβολιασμός εργαζομένων στην εστίαση: Πότε αναμένεται η απόφαση
Tα μυοσκελετικά προβλήματα είναι το No1 πρόβλημα υγείας των εργαζομένων
ΕΦΕΤ: Ανάκληση «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ » λόγω… γλουτένης!
Φαγητό στον χώρο εργασίας. Ο ρόλος του εργοδότη
ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις τροφίμων
Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας
Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους.
Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media
Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού
Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη
Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων