Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επεξεργασία και ξήρανση ιπποφαούς: Νέες τεχνικές και μέθοδοι

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπεξεργασία και ξήρανση ιπποφαούς: Νέες τεχνικές και μέθοδοι
spot_img

Προεπεξεργασία Ιπποφαούς, ξήρανση και επεξεργασία προϊόντων υψηλής ποιότητας: Τρέχουσα κατάσταση και τάσεις.

Το ιπποφαές είναι ένα είδος μούρου, πλούσιου σε θρεπτική και βιομηχανική αξία.  Το ιπποφαές είναι παγκοσμίως γνωστό ως φαρμακευτικό και διατροφικό φυτό που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Ως εκ τούτου, έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη και δυνατότητες ανάπτυξης.  Διάφορα προϊόντα μπορούν να υποστούν επεξεργασία από ιπποφαές. Όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αποξηραμένου πολτού ιπποφαούς, ροφήματος και λυοφιλοποιημένης σκόνης, αλλά μπορεί επίσης να γίνει κρασί από ιπποφαές και λάδι ιπποφαούς, μεταξύ άλλων προϊόντων. Το έλαιο ιπποφαούς περιέχει μια σειρά από φαρμακολογικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να προστατεύει τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά αγγεία, να βελτιώνει την κυκλοφορία και να ενισχύει την ανοσία. Και, έχει πολλά ενεργά συστατικά, ένα από τα οποία, το SOD (δισμουτάση υπεροξειδίου), είναι ένα βασικό συστατικό φυσικής ομορφιάς.

Λόγω της λεπτής φλούδας, του ζουμερού πολτού και της μικρής διάρκειας ζωής του, συνήθως συντηρείται με μεθόδους κατάψυξης ή μεταποιείται απευθείας σε πουρέ ιπποφαούς μετά τη συγκομιδή. Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Foods,  στην Ενότητα Τρόφιμα Θαλάσσιας Προέλευσης , παρέχει μια επισκόπηση της υπάρχουσας κατάστασης ξήρανσης και υψηλής ποιότητας επεξεργασίας του ιπποφαούς. Συνοψίζονται οι επιδράσεις των διαφορετικών τεχνικών προεπεξεργασίας και ξήρανσης στα χαρακτηριστικά και την ποιότητα ξήρανσης του ιπποφαούς και τα υπάρχοντα προβλήματα ανώτερης ποιότητας επεξεργασίας των προϊόντων του. Υποδεικνύεται η τάση ανάπτυξης των μεθόδων ξήρανσης και οι τρόποι επίτευξης υψηλής ποιότητας επεξεργασίας προϊόντων ιπποφαούς. Αυτοί οι τρόποι σχετίζονται κυρίως με τα ακόλουθα:

(1) Την εφαρμογή συνδυασμένων τεχνικών προεπεξεργασίας και ξήρανσης για την εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ οικονομίας, οικολογίας και αποτελεσματικότητας

 (2) Εισαγωγή νέας διαδικτυακής τεχνολογίας μέτρησης και ελέγχου στον εξοπλισμό ξήρανσης και

(3) Βελτιστοποίηση της υπάρχουσας διαδικασίας για τη δημιουργία μιας πλήρους βιομηχανικής αλυσίδας ιπποφαούς και την ανάπτυξη της βιομηχανίας βαθιάς επεξεργασίας.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά: Zhang X, Li M, Zhu L, Geng Z, Liu X, Cheng Z, Zhao M, Zhang Q, Yang X. Προεπεξεργασία ιπποφαούς, ξήρανση και επεξεργασία προϊόντων υψηλής ποιότητας: Τρέχουσα κατάσταση και τάσεις. Τρόφιμα . 2023; 12(23):4255. https://doi.org/10.3390/foods12234255

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο