Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες;

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΜπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες;
spot_img

Οι ντομάτες μπορούν να συντηρηθούν και να συσκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και οι κατεψυγμένες ντομάτες δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά μπορούν να κονσερβοποιηθούν;

Η απάντηση της Karen Blakeslee επιστήμονας τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, στην ερώτηση εάν μπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες είναι “εξαρτάται”.

«Δεν συνιστάται η κονσέρβα από ντομάτες που πάγωσαν στο αμπέλι», είπε ο Blakeslee. «Αυτό συμβαίνει επειδή η περιεκτικότητα σε οξύ αλλάζει πάρα πολύ όταν παγώνουν στο αμπέλι, καθιστώντας τα μη ασφαλή για κονσερβοποίηση».

Ωστόσο, οι ντομάτες που συγκομίζονται πριν από το φθινόπωρο παγώνουν και στη συνέχεια καταψύχονται μπορούν να κονσερβοποιηθούν γιατί δεν αλλάζουν την οξύτητα. Η Blakeslee είπε ωστόσο ότι η υφή θα αλλάξει μετά την κονσερβοποίηση και θα γίνει πολύ απαλή.

“Η καλύτερη επιλογή για την κονσερβοποίηση κατεψυγμένων ντοματών είναι να φτιάξετε ένα καλομαγειρεμένο προϊόν, όπως ένα προϊόν μαγειρεμένης ή θρυμματισμένης ντομάτας, ή να γίνει χυμός ή σάλτσα ντομάτας”, είπε η Blakeslee.

Δεν συνιστάται η κονσερβοποίηση κατεψυγμένων ντοματών σε ολόκληρα ή τέταρτα.

«Θα συσκευαστούν στα βάζα διαφορετικά, θα απορροφήσουν την υγρασία με διαφορετικό τρόπο και η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από τα βάζα διαφορετικά», είπε η Blakeslee. Εξαιτίας αυτών των αλλαγών, μπορεί να προκληθεί υποεπεξεργασία και αλλοίωση.

Η Blakeslee υπενθυμίζει στους κηπουρούς ότι οι συνταγές κονσερβοποίησης ντομάτας βασίζονται σε φρέσκες – όχι κατεψυγμένες – ντομάτες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο