Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες;

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΜπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες;
spot_img

Οι ντομάτες μπορούν να συντηρηθούν και να συσκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και οι κατεψυγμένες ντομάτες δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά μπορούν να κονσερβοποιηθούν;

Η απάντηση της Karen Blakeslee επιστήμονας τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, στην ερώτηση εάν μπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες είναι “εξαρτάται”.

- Advertisement -

«Δεν συνιστάται η κονσέρβα από ντομάτες που πάγωσαν στο αμπέλι», είπε ο Blakeslee. «Αυτό συμβαίνει επειδή η περιεκτικότητα σε οξύ αλλάζει πάρα πολύ όταν παγώνουν στο αμπέλι, καθιστώντας τα μη ασφαλή για κονσερβοποίηση».

Ωστόσο, οι ντομάτες που συγκομίζονται πριν από το φθινόπωρο παγώνουν και στη συνέχεια καταψύχονται μπορούν να κονσερβοποιηθούν γιατί δεν αλλάζουν την οξύτητα. Η Blakeslee είπε ωστόσο ότι η υφή θα αλλάξει μετά την κονσερβοποίηση και θα γίνει πολύ απαλή.

“Η καλύτερη επιλογή για την κονσερβοποίηση κατεψυγμένων ντοματών είναι να φτιάξετε ένα καλομαγειρεμένο προϊόν, όπως ένα προϊόν μαγειρεμένης ή θρυμματισμένης ντομάτας, ή να γίνει χυμός ή σάλτσα ντομάτας”, είπε η Blakeslee.

Δεν συνιστάται η κονσερβοποίηση κατεψυγμένων ντοματών σε ολόκληρα ή τέταρτα.

«Θα συσκευαστούν στα βάζα διαφορετικά, θα απορροφήσουν την υγρασία με διαφορετικό τρόπο και η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από τα βάζα διαφορετικά», είπε η Blakeslee. Εξαιτίας αυτών των αλλαγών, μπορεί να προκληθεί υποεπεξεργασία και αλλοίωση.

Η Blakeslee υπενθυμίζει στους κηπουρούς ότι οι συνταγές κονσερβοποίησης ντομάτας βασίζονται σε φρέσκες – όχι κατεψυγμένες – ντομάτες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα