Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Φόβοι για brain drain στην Ιταλία μετά την απαγόρευση του καλλιεργούμενου κρέατος

Αυξημένοι φόβοι για ενδεχόμενη φυγή νέων επιστημών, στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Λεκιθίνη: Επιτυχημένο πρόσθετο αλλά αμφίβολο συμπλήρωμα για αδυνάτισμα

Τελικά η λεκιθίνη βοηθά στη απώλεια βάρους;

Γλουταμινικό μονονάτριο (Ε621): Ο ενισχυτής γεύσης που προκαλεί φόβο και το σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου

Ποια τρόφιμα περιέχουν MSG - Η πολυτάραχη ιστορία του πιο δημοφιλούς ενισχυτικού γεύσης.

Coca Cola: Σε ποια συστατικά οφείλεται η γεύση της

Το μυστικό της γεύσης των αναψυκτικών τύπου Cola.

Διαφορές Σύνθεσης Ελληνικών Τυριών Περιορισμένης Παραγωγής

Μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις διαφορές στη σύνθεση ελληνικών μη ΠΟΠ/ΠΓΕ τυριών.

Πονοκέφαλος από κόκκινο κρασί; Πως και γιατί

"Τις πταίει" και μετά από την απόλαυση ακόμα και ενός ποτηριού με κρασί, ξυπνάμε με πονοκέφαλο.

Gummy Candys: Θρεπτικές παιδικές καραμέλες; Και όμως!

Οι τρέχουσες καινοτομίες στην ανάπτυξη λειτουργικής παιδικής καραμέλας.

Απομίμηση σοκολάτας: Πως θα καταλάβετε ότι η σοκολάτα σας δεν είναι “αληθινή”

Ποια γλυκίσματα είναι πιο πιθανό να περιέχουν απομίμηση σοκολάτας - Οι διαφορές γεύσης και απόλαυσης της γνήσιας σοκολάτας με τις απομιμήσεις.

Τι είναι τα Λαχανικά Υδροπονικής Καλλιέργειας και γιατί η Κάθετη Γεωργία κρίνεται μη βιώσιμη

Η πολλά υποσχόμενη κάθετη γεωργία και τα "λουκέτα" των startups.

4 επιστημονικές τάσεις τροφίμων του 2024

Τι προβλέπει η Ομάδα Επιστήμης και Πολιτικής του IFT.

Ρεκόρ στη διάρκεια ζωής κομμένου μαρουλιού από Ιαπωνική εταιρεία

Η εταιρεία Spread πέτυχε διάρκεια ζωής έξι ημερών για το φρέσκο ​​κομμένο μαρούλι, διπλασιάζοντας τη συμβατική διάρκεια.

Αφλατοξίνες σε φιστίκια: Αξιολόγηση απολύμανσης με καβούρδισμα ραδιοσυχνοτήτων

Νέα μελέτη υποστηρίζει πως το καβούρδισμα με ραδιοσυχνότητες προάγει την αποικοδόμηση της αφλατοξίνης και επιτυγχάνει καλύτερη ποιότητα των φιστικιών.

ΕΕ: Ρομποτική στα σφαγεία – Έργο για τη βιωσιμότητα στην παραγωγή κρέατος

Ξεπερνώντας τα εμπόδια στην υιοθέτηση ρομποτικών συστημάτων αυτοματισμού από τη βιομηχανία κρέατος.

Σπιτικά σοκολατάκια: Πόσο εύκολο είναι να επαναφέρουμε μια σοκολάτα σε στέρεη μορφή;

Η θερμοκρασία και η ταχύτητα είναι το κλειδί.

Ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα: Τα πατατάκια παραμένουν κύρια πηγή έκθεσης των καταναλωτών στην χημική ουσία

Τα αποτελέσματα των σχεδίων αυτοελέγχου της βιομηχανίας στα επίπεδα ακρυλαμιδίου σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

MEDITERRA: Χρυσή διάκριση Τεχνολογικής Καινοτομίας για την κρυοξήρανση

Kρυοξήρανση είναι η μέθοδος αποξήρανσης προϊόντων υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας.

Πρόβλεψη της διάρκειας ζωής των τροφίμων με χρήση προγνωστικής μικροβιολογίας

Πρόβλεψη της ανάπτυξης, της επιβίωσης και της συμπεριφοράς των μικροοργανισμών στα τρόφιμα και σε εγκαταστάσεις παραγωγής.

H κανέλα «εχθρός» της παχυσαρκίας!

Νέα μελέτη αποδεικνύει τα οφέλη της κανέλας και στην μείωση της συσσώρευσης λίπους.

Αλεύρι: Έκκληση των επιστημόνων για μείωση των θερμοκρασιών τηγανίσματος και ψησίματος

Επιστημονική μελέτη καλεί σε μείωση επεξεργασίας των προϊόντων αλεύρου ειδικά του τηγανίσματος και του ψησίματος σε υψηλή θερμοκρασία.

Το βότανο που σκοτώνει βακτήρια και μούχλα στο πρόβειο τυρί

Αποξηραμένα βότανα ως εύκολη στη χρήση και οικονομική εναλλακτική λύση για παράταση της διάρκειας ζωής του πρόβειου τυριού.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση στην Αττική – Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί δηλητηρίασης σε κατασκήνωση στην Αττική.

Εμφιαλωμένα νερά: Πληθαίνουν ο ομαδικές αγωγές για μικροπλαστικά και χημικά

Οι ομαδικές αγωγές που αφορούν εμφιαλωμένο νερό αυξάνονται, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στα χημικά και τα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων.

Δεν έχει προηγούμενο! Ενεργειακό ποτό σε σκόνη που… σνιφάρεται και θυμίζει κοκαΐνη

Η Δρ. Μαρίνα Τσιάβου μιλάει στο cibum για την "ενεργειακή" σκόνη που θυμίζει κοκαΐνη
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης