Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
29.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Αλατισμένη καραμέλα: Το παράδοξο των αλατισμένων γλυκών

Τι πραγματικά προσδίδει το αλάτι στα γλυκά;

Λειτουργικά τρόφιμα: Παραγωγή ζυμαρικών με προσθήκη σκόρδου

Επιστημονική μελέτη για τον σχεδιασμό νέων λειτουργικών ζυμαρικών με παρασκευάσματα άγριου σκόρδου.

Αυθεντικότητα μελιού από Ικαρία και Σάμο – Μελέτη του Γενικού Χημείου του κράτους

Αυθεντικότητα ελληνικού μελιού -Νήσων Β.Α. Αιγαίου, με σκοπό την προστασία του εθνικού προϊόντος.

To προζύμι ως “εγγυητής” ποιότητας, ασφάλειας και μείωσης της γλουτένης σε πολλά προϊόντα άρτου

Ερευνητές μελετούν εάν τα βακτήρια στην μαγιά που χρειάζονται για την παρασκευή ψωμιού με προζύμι μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της γλουτένης σε άλλα προϊόντα ψωμιού εκτός από προζυμένια.

Γαριδάκια: Τι είναι η πορτοκαλί σκόνη που κολλάει στα χέρια;

Πως φτιάχνονται τα γαριδάκια Cheetos - Το επτασφράγιστο μυστικό.

Είναι καλύτερα για την υγεία τα βιολογικά λεμόνια από τα συμβατικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Επιστημονική μελέτη συγκρίνει διατροφική, λειτουργική και αισθητηριακή ποιότητα, μεταξύ βιολογικών και συμβατικών λεμονιών.

Ξυλιτόλη σε μπισκότα: Μελέτη για τα αποτελέσματα αντικατάστασης της ζάχαρης με το γλυκαντικό ξυλιτόλη

Σύγκριση πτητικών προφίλ που σχετίζονται με την αποθήκευση και των αισθητηριακών ιδιοτήτων των cookies που περιέχουν ξυλιτόλη.

Επεξεργασία και ξήρανση ιπποφαούς: Νέες τεχνικές και μέθοδοι

Προεπεξεργασία Ιπποφαούς, ξήρανση και επεξεργασία προϊόντων υψηλής ποιότητας: Τρέχουσα κατάσταση και τάσεις.

Μεμβράνες συντήρησης τροφίμων από κατακάθια καφέ

Επιστημονικό πείραμα για την πιθανή χρήση μεμβρανών από καταναλωμένο καφέ για τη συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο.

Πες μου τι κρασί πίνεις και θα σου μιλήσω για τον χαρακτήρα σου…

Σύνδεση μεταξύ προσωπικότητας και επιλογής κρασιού.

Γενετιστές δημιουργούν λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Γενετική ανακάλυψη για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος σιδηροπενικής αναιμίας.

Μοσχαρίσιο φιλέτο με Sous-vide: Το φασκόμηλο ως αντιμικροβιακός παράγοντας

Η χαμηλή θερμοκρασία του sous vide αυξάνει τον κίνδυνων τροφικών δηλητηριάσεων – Μελέτη δείχνει πως το έλαιο φασκόμηλου μπορεί να μηδενίσει της σαλμονέλα.

Στέβια και υψηλή θερμοκρασία: Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τη ζάχαρη σε αρτοσκευάσματα;

Πως ανταποκρίνεται η στέβια στις υψηλές θερμοκρασίες;

Μονελίνη και μπραζεΐνη: Τα νέα γλυκαντικά που μάλλον ήρθαν για να μείνουν

Η θετική αξιολόγησή τους σε μελέτη ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες για εφαρμογή τους στη βιομηχανία τροφίμων ως εναλλακτικές λύσεις ζάχαρης.

Τεχνολογία: Μετατροπή επιβλαβών PFAS σε πολύτιμες ενώσεις

Νέα μέθοδο για την ενσωμάτωση επιβλαβών υπερφθοροαλκενίων σε συνδέτες Ν-ετεροκυκλικών καρβενίων.

Αντικατάσταση τεχνητών χρωμάτων από φυσικές πηγές χρωστικών – Μία νέα σελίδα στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων

Επιστημονική ανασκόπηση συνοψίζει την έρευνα των τελευταίων 15 ετών και αποδεικνύει την πολλά υποσχόμενη πορεία για πλήρη αντικατάσταση των τεχνητών χρωστικών από φυσικά χρώματα.

Πρόσθετα: Τι είναι το κόμμι ακακίας (αραβικό κόμμι E 414)

Οι λόγοι που το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα στη Βιομηχανία τροφίμων.

bartending: Κοκτέιλ με Sous-Vide η νέα τάση

Τα πλεονεκτήματα του ψυχρού sous- vide έναντι του συμβατικού, για τα ποτά.

Συσκευασία κρέατος σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα: Τι είναι και ποια τα οφέλη της

Σύγκριση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας με την συσκευασία με κενό αέρος.

Τεχνολογία τροφίμων και διατροφή: Υπάρχει σύγκλιση;

Υπάρχει σύγκλιση μεταξύ της ταξινόμησης τροφίμων που υιοθετήθηκε από τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές και της Επιστήμης και της Τεχνολογίας Τροφίμων;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως η τσίχλα απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα σας

Μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μάσημα τσίχλας συμβάλλει στη διατήρηση της στοματικής υγείας.

11 θάνατοι από λιστερίωση στην Ελλάδα το 2023 – 12 τα κρούσματα το 2024

Αύξηση κρουσμάτων λιστερίωσης - Οι δράσεις ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μούχλα του μπλε τυριού που προστατεύει από τον καρκίνο

Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο σύνθεσης μιας ένωσης του μπλε τυριού που έχει αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης