Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τι φαγητό έφαγε ο Gagarin στο διάστημα για πρώτη φορά;

Ποιες τροφές απαγορεύονται στο διάστημα και γιατί.

Χόρτα: Πόσο μειώνεται η θρεπτική τους αξία με το βράσιμο – Μελέτη

Πώς επηρεάζει το οικιακό μαγείρεμα τις βιοχημικές ιδιότητες των άγριων βρώσιμων χόρτων.

Τι είναι η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και γιατί είναι σημαντική

Οι αυξανόμενες τροφιμογενείς ασθένειες έχουν οδηγήσει περισσότερους καταναλωτές και ρυθμιστικές αρχές να επιδιώκουν μεγαλύτερη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Επιστήμονες τροφίμων δημιουργούν (επιτέλους) υγιεινά πατατάκια

Ομάδα ερευνητών στο Michigan State University (MSU) έχει αναπτύξει μια γενετικά τροποποιημένη πατάτα που μπορεί να παράγει πιο υγιεινά, υψηλότερης ποιότητας πατατάκια.

Τεχνολογία τροφίμων: Πόσο διαρκούν τα κομμένα σε φέτες συσκευασμένα τρόφιμα

Μελέτη σχετικά με τον καθορισμό της ασφαλούς διάρκειας ζωής ορισμένων έτοιμων προς κατανάλωση, κομμένων σε φέτες και προσυσκευασμένων τροφίμων στο λιανικό εμπόριο σε σχέση με τον κίνδυνο Listeria monocytogenes.

Σαλάμι: Έλληνες ερευνητές αντικατέστησαν το λίπος και τα νιτρικά, με κάνναβη και ιδού το αποτέλεσμα

Καινοτόμα ελληνική μελέτη δείχνει πως τα προϊόντα κάνναβης σε επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την θρεπτική τους αξία.

Κριτσίνια: Παράταση διάρκειας ζωής με προσθήκη αγκινάρας!

Εκχυλίσματα υποπροϊόντων αγκινάρας ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για την παράταση της διάρκειας ζωής έως και 62% στα κριτσίνια.

Μάγειρες: Η εκπληκτική επιστήμη του συνδυασμού γεύσεων – Οδηγίες για το τέλειο pairing

Μια διαδικασία αρκετά πιο πολύπλοκη από όσο νομίζουμε.

Επιστήμη: Πως γίνεται το “γάλα” από κουρκουμά – Δείτε βίντεο

Ερευνητές αναπτύσσουν μια στιγμιαία εκδοχή του μοντέρνου, "χρυσού γάλακτος" κουρκουμά.

Φαγητό από τα σκουπίδια: Πως η βιομηχανία τροφίμων δίνει “δεύτερη ζωή” σε ότι πετάμε

Τα απόβλητα τροφίμων ανακυκλώνονται σε νέα προϊόντα.

Η κοπριά μπορεί να μειώσει τα παθογόνα βακτήρια στις καλλιέργειες

Έρευνα δείχνει ότι, η ενίσχυση της υγείας του εδάφους με κομπόστ και επεξεργασμένη κοπριά μπορεί να μειώσει την ποσότητα των παθογόνων και ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων.

Ανίχνευση νοθευμένου μελιού χωρίς να ανοίξετε το βάζο

Έλεγχος της ταυτότητας του μελιού γρήγορα και με ακρίβεια.

Ζαχαροπλαστική – Γκανάς: Επιστημονική μελέτη αναλύει όλες τις τρέχουσες τάσεις για την παρασκευή ganache

Επιστημονική ανασκόπηση πραγματεύεται τους νέους τρόπους εφαρμογής ειδικών συστατικών σε ganache σοκολάτας.

Εκμετάλλευση υποπροϊόντων θαλασσινών: Έργο της ΕΕ ανακυκλώνει κεφάλια ψαριών και άλμη σε νέα συστατικά τροφίμων

Τα απορρίμματα ψαριών του σήμερα μπορούν να γίνουν η θρεπτική τροφή του αύριο.

Υπάρχει πράγματι γενετική προδιάθεση να μισούν κάποιοι την τρούφα;

Που οφείλεται αυτή η απέχθεια;

Τι ωθεί τους ανθρώπους στα εξαιρετικά καυτερά φαγητά; Επιστήμονες εξηγούν

Για ποιο κίνδυνο προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η εκπληκτική μικροβιακή ποικιλομορφία που διαθέτουν τα τυριά ΠΟΠ

Μια ολοκληρωμένη, μεγάλης κλίμακας ανάλυση της μικροχλωρίδας τυριών ΠΟΠ, αποκαλύπτει τα προφίλ που διαμορφώνονται έντονα τόσο από γεωγραφικούς όσο και από ανθρώπινους παράγοντες.

Παγωτό από γάλα φοράδας

Επιστημονική μελέτη για τη χρήση γάλακτος φοράδας για την παραγωγή παγωτού γιαούρτι με προβιοτικά.

Ηνωμένα Έθνη: Η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο το 2024

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανησυχητικά αργή πρόοδο του κόσμου προς την επίτευξη του στόχου 2 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, "Μηδενική πείνα", έως το 2030.

Τηγανητές πατάτες και κοτομπουκιές: Ποιο είναι το καταλληλότερο λάδι για πιο υγιεινό αποτέλεσμα – Πειραματική μελέτη

Αλλαγές στην ποιότητα των λιπιδίων στις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες κοτόπουλου και τις κοτομπουκιές τηγανισμένες με ηλιέλαιο.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο