Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
32 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021: “Νέες τάσεις – Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων”

Ανάλυση για τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης των προμηθευτών συσκευασιών και κατά πόσο αυτά καλύπτουν έναν παραγωγό τροφίμων

Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία NIR ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια των μετρήσεων

Τεχνολογία: Φορητή συσκευή για μικροβιολογικό έλεγχο κρεάτων σε δευτερόλεπτα

Το έργο FRESHDETECT που είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, ανέπτυξε φορητό εργαλείο για την ανάλυση της ποιότητας τροφίμων μέσα σε δευτερόλεπτα

Μακαρόνια με τυρί: Μπορούν να συντηρηθούν με ασφάλεια μέχρι και για τρία χρόνια!

Επιστημονική μελέτη βρήκε την κατάλληλη συσκευασία για να καταναλωθούν έτοιμα γεύματα ζυμαρικών με τυρί, μετά από τρία χρόνια, με ασφάλεια

Ενεργότητα νερού (aw): Η κρίσιμη αλλά παραμελημένη από την ΕΕ παράμετρος ασφάλειας τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων χρησιμοποιούν την ενεργότητα νερού για να διαμορφώσουν τροφές σταθερές στο ράφι και αποτελεί κρίσιμο σημείο ελέγχου στα συστήματα ασφάλειας τροφίμων HACCP.

Βιομηχανία Τροφίμων: Αμμωνία ή φθοριούχα για ψυκτικό μέσο; – Ποια και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή

Οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για καλύτερη απόδοση

Βιομηχανία τροφίμων: Οι in house μικροβιακές αναλύσεις για άμεσους και φθηνούς ελέγχους

Εμβάθυνση της ανάλυσης τροφιμογενών βακτηρίων στις μονάδες επεξεργασίας ή στο χωράφι

Τεχνολογία συσκευασίας: Η Coca Cola πουλάει στους ανταγωνιστές της, την οικολογική πατέντα συσκευασίας

Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη και στους άμεσους ανταγωνιστές της

PFAS στα τρόφιμα: Νέες μέθοδοι ανίχνευσης και μετριασμού

Οι έρευνες για την αλλαγή στη χημεία των PFAS

Βιομηχανία τροφίμων: Οι πρακτικές μηδενικής επαφής για βελτίωση ασφάλειας και ποιότητας- Αύξηση 30% στην παραγωγικότητα

95 εκατομμύρια εργάσιμες ημέρες ετησίως χάνονται λόγω τραυματισμών σε χειρωνακτικές εργασίες

Τεχνολογία: Βελτίωση γεύσης στα vegan προϊόντα μέσω βιο-καθαρισμού

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την απομάκρυνση ανεπιθύμητων γεύσεων και άλλων χαρακτηριστικών από τις φυτικές πρωτεΐνες

Βιομηχανία τροφίμων: Πως αντιμετωπίζεται η ενζυμική αμαύρωση σε φρούτα και λαχανικά

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις. Του Γιώργου Μορφονιού

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης