Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ο “πόλεμος της γλύκας”: Διαφορές και χρήσιμες πληροφορίες για ζάχαρη, φυσικά και τεχνητά γλυκαντικά

Η ευρηματικότητα των επιστημόνων τροφίμων έχει οδηγήσει σε πληθώρα γλυκαντικών ουσιών που μερικές φορές προκαλούν σύγχυση ως προς τις χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους

Φυτικά αυγά: Η τροφή του μέλλοντος;

Η παγκόσμια αγορά vegan αυγών κινείται ανοδικά και αντιπροσώπευε 1,32 δισ. ευρώ το 2021

Προϊόντα halal: Παρακολούθηση και έλεγχος αυθεντικότητας – Οι πρόσφατες εξελίξεις

Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι καινοτόμες αναδυόμενες τεχνικές για τον έλεγχο ταυτότητας των τροφίμων halal

Συνδυασμένη χρήση θερμικής επεξεργασίας τροφίμων με αναδυόμενες τεχνολογίες

Μια ανασκόπηση των συνδυαστικών και μη μεθόδων της σύγχρονης επεξεργασίας τροφίμων.

3D εκτύπωση τροφίμων: οι ανεξάντλητες προοπτικές χρήσης – πρόδρομος για την 4DFP

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και σύμφωνα με τους ειδικούς, στο μέλλον αναμένεται να έχουμε όλοι έναν εκτυπωτή τροφίμων στο σπίτι

Οι σταθερές αξίες της Διασφάλισης Ποιότητας των τροφίμων και οι αναδυόμενες ανάγκες

Η ποιότητα τροφίμων είναι βασικός άξονας του κλάδου, όμως, εκτός από τις θεμελιώδεις ανάγκες προκύπτουν και νέες, όσο μεταβάλλονται οι επιλογές των καταναλωτών και της βιομηχανίας.

Τεχνολογία τροφίμων: Μέτρηση χρώματος ποτών και χυμών

Το σταθερό χρώμα σε χυμούς, γαλακτοκομικά, αθλητικά ποτά, μπύρα, αλκοολούχα ποτά και άλλα υγρά είναι ένα ουσιαστικό μέρος της παραγωγής τροφίμων.

Νέα Εποχή: Βιώσιμη συσκευασία τροφίμων που σκοτώνει επιβλαβή μικρόβια και μύκητες!

Η συσκευασία έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τις απαραίτητες ελάχιστες ποσότητες αντιμικροβιακών ενώσεων μόνο ως απόκριση στην παρουσία πρόσθετης υγρασίας ή βακτηρίων.

Tetra Pak Iberia: Η νέα “έξυπνη” συσκευασία συνδεδεμένης επικοινωνίας με τους καταναλωτές

Η συσκευασία προσφέρει αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση τοποθεσίας, ποσοστό σάρωσης, αριθμός επισκεπτών, κοινοποιήσεις στα social, επιστροφές, διαδραστικά παιχνίδια

Θερμοκρασία ψυκτικών θαλάμων: Η ανάγκη χρήσης προσομοιωτών τροφίμων

Η νέα τεχνολογία παρέχει μια πιο ακριβή παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αποθηκευμένων ή μεταφερόμενων τροφίμων, καθώς δεν επηρεάζεται από τις συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας του αέρα.

Μαχαιροπίρουνα: Πως επηρεάζουν τη γευστική εμπειρία

Το φαγητό έχει πιο αλμυρή γεύση όταν τρώγεται με την χρήση μαχαιριού, ενώ ‘’φαίνεται’’ πιο πυκνό και ακριβό όταν τρώγεται με ένα ελαφρύ πλαστικό κουτάλι!

Καρότο: Το ξεφλούδισμα επηρεάζει τις διατροφικές ιδιότητες καθώς και τη γεύση του, σύμφωνα με μελέτη

Η αφαίρεση των φλοιών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στις θρεπτικές/αντιοξειδωτικές ιδιότητες των αποφλοιωμένων προϊόντων

Γάλα: Νέα μέθοδος προσθήκης φυτικών πρωτεϊνών στο αγελαδινό γάλα

Με χρήση άμεσα διαθέσιμου εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων που θα μπορούσε εύκολα να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε γαλακτοκομική εγκατάσταση

Quadrello di ovino: Το νέο πρόβειο φρέσκο τυρί που δημιούργησαν Ιταλοί επιστήμονες

Το νέο πρόβειο τυρί χαρακτηρίζεται από υψηλότερο επίπεδο χρώματος, έντασης οσμής, γλυκιάς, πικάντικης και γευστικής ανθεκτικότητας σε σχέση με το αγελαδινό τυρί Crescenza

Τεχνολογία τροφίμων: Άνοιξε ο δρόμος για την παραγωγή φυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια

Ρίγανη & Θυμάρι: Προσδιορίστηκε η προέλευση των αρωμάτων τους

«Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή Τροφίμων» – Επιστημονική ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021- Βίντεο

Η ημερίδα ήταν μία από τις πολλές δράσεις της ΠΕΤΕΤ στην φετινή FoodTech, μετά την αναγκαστική απουσία δύο σχεδόν ετών λόγω της πανδημίας.

Λουκάνικα: Μελέτη της προσθήκης KCl και αλευριού ταπιόκας για την μείωση του αλατιού

Η χρήση χλωριούχου καλίου και αμύλου ταπιόκας για την ενίσχυση της γεύσης και της υφής των λουκάνικων χαμηλών λιπαρών

Οι GMO τελικά βοηθούν τη βιωσιμότητα και είναι η λύση απέναντι στην κλιματική αλλαγή;

Οι ειδικοί απαντούν στο γιατί οι ΓΤΟ αναμένεται να γίνουν απαραίτητοι μελλοντικά.

Webinar για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής «χωρίς λακτόζη»

Οι περιορισμοί επεξεργασίας των ενζύμων μπορούν να μετατρέψουν την καινοτομία “χωρίς λακτόζη” σε μια δύσκολη και δαπανηρή εφαρμογή.

Κόμμι ακακίας: Αναγνωρίστηκε ως διαιτητική ίνα από τον FDA

Οι ίνες ακακίας έχουν ταξινομηθεί ως διαιτητική ίνα στις ΗΠΑ από τους νέους κανόνες επισήμανσης τροφίμων και διατροφής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο