Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Κρέας Εργαστηρίου: Επιστημονικό επίτευγμα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Το κόστος παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά με νέα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Εμφιαλωμένο νερό: Η άγνωστη διαφορά του επιτραπέζιου από το φυσικό μεταλλικό νερό

Οι Έλληνες καταναλωτές δεν γνωρίζουν την μεγάλη διαφορά του επιτραπέζιου νερού από το φυσικό μεταλλικό.

Πρόσθετα με νανοϋλικά στα τρόφιμα: Ο νέος κανονισμός της ΕΕ και οι αντιδράσεις

Ο υπο συζήτηση νέος ορισμός για τα νανοϋλικά στα τρόφιμα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις καθώς αμφισβητείται η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών.

Πως να διατηρήσετε τα μακαρόνια σας για 30 χρόνια και βάλε!

Ο τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη και άλλα τρόφιμα θα αντέξουν για μήνες ή και για χρόνια.

Νέες γονιδιωματικές τεχνικές στην ΕΕ: Άκυρα όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή περιβάλλοντος και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ η πρόταση της Επιτροπής για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές.

Επεξεργασία και διακίνηση κομμένου καρότου – Έρευνα για τρόπους αύξησης της διάρκειας ζωής

Πως μπορεί να διατηρηθεί το κομμένο καρότο σε εξαιρετική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γαριδάκια: Τι είναι το πρόσθετο “αννάτο” και τι μπορεί να προκαλέσει

Είναι ασφαλής για την υγεία η χρωστική τροφίμων E160b;

Βιοφίλμ σταφυλόκοκκου σε δεξαμενές αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα

Σημαντικά επιστημονικά ευρήματα για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

cibumLEARNING: Novel Functional Foods Development Advanced Training Course

ΣΕ 2 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Αιθυλομαλτόλη: To κοινό πρόσθετο σε παγωτά, γλυκά και… υγρά ατμίσματος

Η αιθυλομαλτόλη, στην βιομηχανία τροφίμων κατατάσσεται στα αρώματα και τους ενισχυτές γεύσης με αριθμό Ε637.

Κομμένες Πατάτες: Μελέτη του Μετσόβιου για την κατάλληλη επεξεργασία συντήρησης

Ποια διαδικασία μπορεί να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για θρεπτικά υψηλής ποιότητας φρέσκα τρόφιμα με παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

Κίνδυνοι από χρωματισμένα τρόφιμα – Πως να ξεχωρίσετε τα τεχνητά από τα φυσικά χρώματα

Τι είναι οι χρωστικές τροφίμων, ποιους κινδύνους εγκυμονούν, τι λέει η μονοθεσία και πως μπορείτε να ξεχωρίσετε τα φυσικά από τα τεχνητά χρώματα.

Φράουλες: Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν διάρκεια ζωής και ποιότητα κατά την αποθήκευση

Θεμελιώδεις γνώσεις για τη διάρκεια ζωής της φράουλας από ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το ψωμί με προζύμι δεν μουχλιάζει – Να γιατί

Από που προέρχεται η αντιμυκητιακή δράση;

Τυροκομία: Τα τυριά που… “ακούνε” μουσική είναι πιο γευστικά!

Ροκ, ατμοσφαιρικό και funky τυρί! Η μουσική αλλάζει τον τρόπο ζύμωσης στα τυροκομικά προϊόντα.

Πίτσα: Ο κανόνας “55” που οδηγεί στην απογείωση της γεύσης

Μία καλά "κρυμμένη" αλήθεια για να πετύχετε το τέλειο ζυμάρι πίτσας.

Από τι γίνονται τα φιστίκια κρόκερ ή κροκερίνο;

Τα ιαπωνικά φιστίκια με ρίζες από το Μεξικό που έχουν γίνει "viral" και στην Ελλάδα.

Απολύμανση λαχανικών: Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας χλωρίωσης σε συνδυασμό με φυσαλίδες αέρα

Μελέτη για την αποτελεσματικότητα της χλωρίωσης και του αερισμού στην απομάκρυνση παθογόνων από αγγούρια και πιπεριές.

Το πρώτο χέλι τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο

Το πρώτο εναλλακτικό θαλασσινό του 2024.

Απόψυξη κρέατος: Η επίδραση της προσθήκης αντιψυκτικής πρωτεΐνης, στην ποιότητα

Επίδραση της σταδιακής απόψυξης σε συνδυασμό με αντιψυκτική πρωτεΐνη στην ποιότητα του επανειλημμένα αποψυγμένου χοιρινού κιμά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα ξυλάκια στο παγωτό ξυλάκι;

Το σωστό ξυλάκι στο παγωτό πρέπει να είναι μη τοξικό, ασφαλές, λειτουργικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο το φύλο επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες προτιμούν τις σαλάτες και τα κοκτέιλ, ενώ οι άντρες προτιμούν τις μπριζόλες T-bone και τη μπύρα δεν προέκυψε απλώς από το πουθενά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης