Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος που έψησε και έφαγε σκαντζόχοιρους

ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος που έψησε και έφαγε σκαντζόχοιρους
spot_img

Οι σκαντζόχοιροι στην Ελλάδα είναι προστατευόμενο είδος.

Για παράβαση του νόμου περί θήρας κατηγορείται ένας 35χρονος Ρομά από τη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται πως θανάτωνε σκαντζόχοιρους επειδή γι’ αυτόν αποτελούσαν εκλεκτό έδεσμα. Στην Ελλάδα, οι σκαντζόχοιροι προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 (ως προστατευμένο είδος). Σύμφωνα με τον gastronomo στον κόσμο των Ρομά, από την Κριμαία μέχρι τη Σκωτία, ο σκαντζόχοιρος κατέχει σημαντική θέση τόσο σε γαστρονομικό επίπεδο, για το νόστιμο κρέας του καθώς θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά, γευστικότατο, με άρωμα φουντουκιού, και με άπειρους τρόπους παρασκευής.

Ο 35χρονος Ρομά, δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας αναρτούσε τις σχετικές εικόνες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, από το καλοκαίρι του 2021 έως το καλοκαίρι του 2023. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ειδικότερα στην αστυνομική υπηρεσία που ασχολείται με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν στη Λάρισα, κατηγορούμενοι για παράβαση άρθρου του Προεδρικού Διατάγματος 67/1981 (περί προστασίας αυτοφυούς χλωρίδας και άγριας πανίδας). Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος βρέθηκε ότι είχαν παράνομα στην κατοχή τους έναν σκαντζόχοιρο μέσα σε αυτοσχέδιο κλουβί.

Φωτογραφίες εξασφάλισε και δημοσιεύει το GRTimes.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο