Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τη Eurimac («ΜΑΚΒΕΛ») πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

ΑρχικήΝέαΤη Eurimac («ΜΑΚΒΕΛ») πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Την πλήρη συμμόρφωση με τα εξαιρετικά απαιτητικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των τροφίμων που ισχύουν σε Ηνωμένες Πολιτείες και E.E. εξασφάλισε η εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών Eurimac, τα προϊόντα της οποίας φέρουν την επωνυμία «ΜΑΚΒΕΛ», μετά τη σχετική επαναπιστοποίησή της από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας Eurimac στην περιοχή του Κιλκίς για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων με βάση τα τεχνικά πρωτόκολλα BRCGS, FSMA και IFS.

Σημειώνεται ότι τα πρότυπα BRC (Standard for food safety, Issue 8) και IFS (Food Safety, version 6.1) είναι τεχνικά πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων που έχουν εκδοθεί από κορυφαίες ενώσεις λιανεμπορίου. Στόχος τους είναι η αξιολόγηση των προμηθευτών προκειμένου ο τελικός καταναλωτής να απολαμβάνει το μέγιστο δυνατό επίπεδο προδιαγραφών και ασφάλειας. Το BRC δημιουργήθηκε από τον Βρετανικό Οργανισμό Λιανεμπορίου (British Retail Consortium) ενώ το IFS (International Featured Standards) αναπτύχθηκε από την Γερμανική Ομοσπονδία Λιανεμπορίου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές και ιταλικές ομοσπονδίες ενώ και τα δύο είναι αναγνωρισμένα από το GFSI (Global Food Safety Initiative).

Αντίστοιχα, το κανονιστικό πλαίσιο FSMA (Food Safety Modernization Act) δημιουργήθηκε από τον αμερικανικό οργανισμό FDA και έχει σκοπό να μεταρρυθμίσει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων της χώρας.

Η πολλαπλή αυτή επαναπιστοποίηση έχει εξαιρετική σημασία εν μέσω πανδημίας, καθώς αφενός αποτελεί «διαβατήριο» για τα προϊόντα της Eurimac στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως όπου και εξάγει σημαντικό ποσοστό της παραγωγής της, αφετέρου εγγυάται την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας σε μια εξαιρετικά απαιτητική συγκυρία.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η δεύτερη επιθεώρηση επιτήρησης με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά επίσης την ασφάλεια των τροφίμων, προσφέροντας ένα ακόμη επίπεδο εξασφάλισης.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία ανάμεσα στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) και τη Eurimac ξεκίνησε από το 2004, όταν και πραγματοποιήθηκε η αρχική πιστοποίηση ενώ πέραν των παραπάνω προτύπων, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με βάση το ISO 50001:2018 για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, το ISO 14001:2015 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το ISO 14064 για την επικύρωση κι επαλήθευση των εκπομπών των Αερίων των Θερμοκηπίου, το ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, καθώς επίσης για την ιχνηλασιμότητα κι ελληνικότητα της πρώτης ύλης και για την βιολογική παραγωγή των ζυμαρικών.

Η εταιρεία Eurimac η οποία παράγει τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών στην Ευρώπη ενώ εξάγει το 45% της παραγωγής της  σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

Το σήμα ΜΑΚΒΕΛ ξεκίνησε την πορεία του τη Θεσσαλονίκη κι ήταν δημιούργημα των  αδελφών Κωνσταντινίδη ενώ η εταιρεία Eurimac τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην αναβάθμιση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων αλλά και σε έργα φιλικά προς το περιβάλλον.

O κ. Γιάννης Μπαρράκος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Η επαναπιστοποίηση της Eurimac σύμφωνα με μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά αλλά και απαιτητικά πρωτόκολλα είναι μια διαδικασία που μας κάνει υπερήφανους για την πολυετή μας συνεργασία. Τα ζυμαρικά της Eurimac αποτελούν εξαιρετικούς πρεσβευτές της εταιρείας αλλά και της χώρας μας στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τόσο για την εξωστρέφειά της όσο και για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των διαδικασιών ασφαλείας και ποιότητας σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό κλάδο, όπως αυτός των τροφίμων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος ανέφερε πως «Οι συγκεκριμένες επαναπιστοποιήσεις αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην πορεία που έχει χαράξει η εταιρεία τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία θεωρεί θεμελιώδεις τις αρχές της διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων της και της ενεργής συμμετοχής της σε θέματα βιωσιμότητας, αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω προτεραιότητες, συνδυαζόμενες με την εγγενή φιλοσοφία που αφορά στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια αποτελούν τους δοκιμασμένους πυλώνες της επιχείρησης στην πορεία της στο διεθνές επιχειρείν».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)

tuv hellas Tuv nord

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο