Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 100 ασθενείς από τροφική δηλητηρίαση σε οίκους ευγηρίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤρεις νεκροί και περισσότεροι από 100 ασθενείς από τροφική δηλητηρίαση σε οίκους ευγηρίας
spot_img

Όλοι οι οίκοι τροφοδοτούνται από το ίδιο catering.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 114 αρρώστησαν από τροφική δηλητηρίαση που ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερις εγκαταστάσεις νοσηλευτικής και οικιακής φροντίδας (RSA) για ηλικιωμένους στην περιοχή της Φλωρεντίας. Όλα τα κέντρα τροφοδοτούνται από το ίδιο catering.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με διάρροια και έμετο. Έχει ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα από την Τοπική Αρχή Υγείας του κέντρου της Τοσκάνης (AUSL).

Δείγματα των τεσσάρων διαθέσιμων τροφίμων – μια σούπα με βάση το καρότο, ανάμεικτα λαχανικά, κουνέλι με πατάτες και πίτσα – που υπάρχουν υπόνοιες ότι σχετίζονται με το περιστατικό, έχουν ληφθεί για μικροβιολογική ανάλυση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συλλογή εγγράφων και άλλων αποδεικτικών στοιχείων, αλλά έχουν ήδη βρεθεί ορισμένα ζητήματα που δικαιολογούν την προσωρινή αναστολή των εργασιών παραγωγής γευμάτων στο catering, δήλωσαν οι ιταλικές αρχές. Δεδομένης της δυσκολίας της συνέντευξης από τους ασθενείς σχετικά με τα τρόφιμα που καταναλώνονται, οι πληροφορίες συλλέχθηκαν μέσω του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, με ορισμένα άτομα να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε κι ένας τέταρτος θάνατος αλλά πιθανότατα δεν προκλήθηκε από τροφική δηλητηρίαση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των επιδημιολογικών ερευνών για να ληφθεί πλήρης εικόνα για την έκταση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Sereni Orizzonti που είναι ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης για ηλικιωμένους, όλες οι διαδικασίες HACCP ακολουθήθηκαν σωστά και το προσωπικό στο κέντρο μαγειρικής έχει τα απαραίτητα προσόντα και εκπαίδευση. Προηγούμενες μικροβιολογικές αναλύσεις στη συγκεκριμένη κουζίνα, που έγιναν πριν από ένα μήνα, δεν αποκάλυψαν προβλήματα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα